Gå til hoved-indhold
Mange sejlere er ankommet i god til Egå, for at blive klar til stævnestart i morgen. Foto: Egå SejlklubKapsejlads
Mange sejlere er ankommet i god til Egå, for at blive klar til stævnestart i morgen. Foto: Egå Sejlklub
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Travlhed op til Laser Radial Youth i Egå

Der har været travlhed på Egå Marina den sidste uges tid. Alting skal være klar til Europamesterskabet for Laser Radial Youth, der starter i morgen. Se video fra forberedelserne.

Af katrine bertelsen |

Der har været hektisk på havnen i Egå i den senere tid. Egå Sejlklub arrangerer fra den 26. juni - 3. juli Europamesterskab for Laser Radial Youth.

I alt deltager 240 sejlere fra 29 lande og 4 kontinenter. I morgen den 26. juni starter måling, og mesterskabet åbnes officielt fredag den 27. af Kulturråds Rådmand Rabih Azad-Hamad  og DS formand Hans Natorp.

De første gæster ankom allerede torsdag i sidste uge og siden er det gået stærkt, henved 100 sejlere træner nu ud for Egå.

Det har taget Egå Marina og Egå Sejlklub en uges tid at klargøre Marinaen til stævnet. Der er opstillet telt, indrettet jolleplads udlagt ekstra flydebro, opsat flag, pakket, indrettet camping og mange mange flere ting.

Ifølge stævneleder Jonas Döpping har det været hårdt, og der gået mange timer med at få det hele klar

– Selvom man gør alt hvad man kan for at forberede sig dukker der jo altid nye udfordringer op. I forrige uge skulle vi f.eks. pludselig levere en statisk beregning over vores 400 m2 store telt. Da skulle de gamle lærebøger fra teknikum lige frem, fortæller Jonas Döpping.

– Men alt i alt føler vi, at vi er rigtig godt forberedt. Planlægning og forberedelse er jo ikke den sjoveste del. Men når først man går i gang med sådan et stævne er det rigtig sjovt at være med til at arrangere det. Et Mesterskab er jo en oplevelse for livet. 

Egå Sejlklub lover at følge op med historier og beretninger i løbet af kapsejlads-ugen.

content-loader
content-loader
content-loader