Gå til hoved-indhold
Baggrunden for de oprindelige overvejelser om salg af klubhuset var en kombination af ejendommens tilstand, størrelse og klubbens utilfredsstillende økonomiske situation. Foto: kdy.dkSejlklubber
Baggrunden for de oprindelige overvejelser om salg af klubhuset var en kombination af ejendommens tilstand, størrelse og klubbens utilfredsstillende økonomiske situation. Foto: kdy.dk

KDY vil beholde klubhus i Rungsted

KDY’s overvejelser om salg af klubhuset i Rungsted er nu skrinlagt. Klubbens direktør, Christian Lerche, fortæller her hvad man i stedet vil.

Af Troels Lykke |

KDY vil ikke sælge deres klubhus i Rungsted, i stedet vil den royale klub satse på en trinvis udvikling af ejendommen, så den bedre svarer til medlemmernes og klubbens behov for attraktive klublokaler. KDY vil også øge aktiviteterne med nye både og træningsaktiviteter.

Det skriver direktør for KDY, Christian Lerche på klubbens hjemmeside.

Gennem et par år har der været overvejelser om et muligt salg af klubhuset på Rungsted Havn, som KDY ejer fuldt ud.

Baggrunden for de oprindelige overvejelser var en kombination af ejendommens tilstand, størrelse og klubbens utilfredsstillende økonomiske situation.

KDY’s bestyrelse har på sit møde tirsdag den 25. november besluttet at skrinlægge salgsovervejelserne.

Ikke tilstrækkeligt salgsprovenu

Bestyrelsen mener ikke at det vil være fornuftigt at sælge et i bund og grund godt klubhus, når klubben samtidig selv har brug for gode lokaler for at kunne udvikle sine sportslige og medlemsrettede aktiviteter i Rungsted.

Det spiller også ind, at klubben ikke realistisk kan forvente et tilstrækkeligt salgsprovenu til at skabe nye, bedre rammer.

Rungsted er det største og vigtigste center for KDY’s aktiviteter. Det er omkring Rungsted og Hørsholm, klubben har flest medlemmer og sejlere i både kølbåde og joller.

Dynamisk sejlerskole og ungdomsafdeling

KDY driver en meget dynamisk sejlerskole i J/80 samt en sprudlende ungdomsafdeling. Klubben gennemfører 8-10 årlige kapsejladser fra Rungsted og en ugentlig aftenmatch. Desuden er der undervisning og klubaftener året rundt.

Bestyrelsen ønsker at udvide aktiviteterne i Rungsted. Det skal bl.a. ske ved at styrke ungdomsarbejdet på havnen med nye joller og et nyt træningskoncept, lige som en større del af aktiviteterne i Kraftcenteret Olympisk Sejlsport Øst søges flyttet til Rungsted.

Ledelsen har sammen med repræsentanter for klubbens udvalg og forskellige aktivitetsområder påbegyndt en afdækning af, hvad der er brug for i et godt klubhus.

Fleksible klublokaler efterlyses

Højt på listen står ønsker om tilgængelige og fleksible klublokaler, der kan bruges til undervisning, hygge, ophold, enkle måltider efter sejlads eller en øl eller kaffe med klubkammeraterne.

Der er også kommet ønsker om istandsættelse af toiletter og baderum, etablering af sauna og styrketræningsrum. Desuden er der behov for en kontrolleret istandsættelse af ejendommen med fokus på energioptimering og bedre tilgængelighed.

Afdækningen af klubbens behov og medlemmernes ønsker vil fortsætte i december og januar, hvor der forventes afholdt et medlemsmøde for alle, der er tilknyttet klubbens aktiviteter i Rungsted, skriver Lerche.

content-loader
content-loader
content-loader