Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Esimit er lynhurtig i let vejr på krýds.

Kirketerp sejler fra Montenegro til Rijeka i Kroatien

Tidligere Volvo-sejler Martin Kirketerp er nu med i 1000 Island Race på 100 fods Esimit. Forleden undgik det 20 mand store hold Bora-storm på 58 knob.

Af Troels Lykke |

Martin Kirketerp fra Aarhus kæmper lige nu som crewboss på den 30 meter Esimit, de forventes i mål senere i dag på den 277 sømil lange 1000 Island Race fra Montenegro til Rijeka i Kroatien.

- Forleden sejlede vi til Montenegro fra Rijeka i let vind, det tog 38 timer, vi var også ude for der stod 0,00 på loggen, men ellers gik turen fint med mange manøvre, det er sjovt at være i den koordinerende rolle, som crewboss og selvom vi ingen modstand har, så sejler vi 100 procent kapsejlads hele tiden, der bliver pushet hele tiden også af skipper Jochen Schumann, siger Martin Kirketerp, vi skypede med før han sejlede tilbage mod Rijeka.

To knækkede master i 58 knobs vind

- Vi regner med at turen tager under 24 timer hjem, vi går efter at sætte en rekord og der er lovet op til 20 m/sek. fra Bora-vinden, som også kom forleden, heldigvis efter vi kom i mål, da var den på 58 knob og to af de 15 både knækkede master og en båd blev liggende længe med masten i vandet, siger Kirketerp.

- Og hold kæft hvor er her flot i Montenegro, lidt som i Rio og Cape Town, siger sejleren, der lørdag tager til St. Tropez for at sejle på VO 70eren, der tidligere hed Abu Dhabi.

content-loader
content-loader
content-loader