Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Gense America's Cup finalen fra sidste år. Mere end 920.000 har set YouTube-klippet.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Europa bakker op om America's Cup i 2017

Fire europæiske hold melder sig klar til at samarbejde med amerikanerne. Hvor der skal sejles er ikke afgørende for deres opbakning, fortæller Morten Lorenzen.

 

Af Morten Lorenzen |

I dagene efter at den officielle første udfordrer fra Australien trak sig, var flere medier ude og lufte tanker om at America's Cup var i fare for at lukke helt ned.

Men man glemmer at disse tumult agtige udmeldinger er ganske normale i America's Cup sammenhænge, og hvorfor skulle næste version af AC være anderledes.

Europa bakker op

Fredag kom fire europæiske udfordrer med en fælles udmelding - Luna Rossa fra Italien, Team BAR fra England, Artemis fra Sveirge og Team France meldte sig definitivt på banen som udfordrer til den 35. Americas Cup.

Skipper fra Luna Rossa sagde rent ud - "Alle elementerne er tilstede for at vi kan få en succesfuld event. Efter den 34. udgave af Americas Cup er der ikke længere tvivl om hvor spektakulære full foiling vinge-sejl katamaraner er. Der er heller ingen tvivl om hvor spændende, intens og adrenalin pumpet disse sejladser er."

De fire teams udtaler i enighed, at de vil samarbejde med Oracle Team USA om at skabe en event der lever op til The Deed of Gift dokumentet, og samtidig sikre sportslig og kommerciel succes - og dette selvom man endnu ikke kender stedet hvor sejladserne skal foregå.

Nu afventer vi blot om Emirates Team New Zealand får den sure slikpind ud af munden, og støtter op om udfordringen - alt andet vil være utåleligt pinligt for denne store sejlsportsnation, der var så tæt på at vinde i San Francisco, forklarer Morten Lorenzen.

Læs mere om den europæiske opbakning

Luna Rossa fra Italien bakker op om cuppen.

content-loader
content-loader
content-loader