Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Åbningsceremonien i går var med dans og Royalt besøg. Sikke en fantastisk måde at blive sat i gang med World Cup Finalerne på!, skriver Jena og Katja på FB. Foto: Jena

Laser Radial og 49erFX-hold til ISAFs nye World Cup i Abu Dhabi

Anne-Marie Rindom i Laser Radial og 49erFXerne Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen sejler i Abu Dhabi.

Af Troels Lykke |

Torsdag indledes sejladserne ved den første udgave af ISAF’s nye World Cup-finale for de olympiske klasser.

Stævnet, der afvikles i Abu Dhabi, har 20 både til start i alle klasserne, og det er tanken, at stævnet fremover skal være kulminationen for de bedste sejlere hen over sæsonens World Cup-stævner.

Nyt tiltag i en tæt kalender
”Det er et interessant initiativ, og som udgangspunkt er vi åbne over for nye ideer, der kan være med til at udvikle sejlsporten. Men jeg må også sige, at stævnet placerer sig i en årskalender, der i forvejen er tæt pakket. Vi må følge, hvordan stævnet udvikler sig, og derudfra tage stilling til, hvor højt vi skal prioritere det fremover,” siger Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion til sejlsport.dk.

Afbud fra europamestre
ISAF Sailing World Cup Final sejles over fire dage frem til søndag den 30. november. To danske både er til start.

I Laser Radial er Anne-Marie Rindom med i feltet på 20 startende både, og i 49erFX deltager Jena Mai Hansen/Katja Slaskov-Iversen, der kommer med en frisk sejr i bagagen som vindere af Intergalactic Championship i Rio.

Også Ida Marie Baad og Marie Thusgaard skulle have været til start i Abu Dhabi, men efter at Ida Marie for et par uger siden ødelagde tre ledbånd i højre ankel, har de danske europamestre måttet droppe alle sejladsaktiviter det næste stykke tid. 

content-loader
content-loader
content-loader