Gå til hoved-indhold
Sejlermakkerparret i 29er Sebastian Wright Olsen og Daniel Nyborg fra Yachtklubben Furesøen øverst på podiet sammen med de svenske og norske besætninger i Horten.Kapsejlads

NM Guld til Danmark i 29er, Zoom og Opti

I Horten syd for Oslo, vandt danske ungdoms-sejlere medaljer. Specielt sejlere fra Yachtklubben Furesøen. En dag gik starten kl. 6 om morgenen i Opti-klassen.

Af Troels Lykke |

Ved sommerens nordiske mesterskab for ungdomsklasserne, som i sidste uge blev afholdt i Horten syd for Oslo, lykkedes det for flere danske sejlere at vinde medaljer i deres respektive klasser - specielt sejlere fra Yachtklubben Furesøen var fremme i front, fortæller Gert Eriksen, formand fra Yachtklubben Furesøen.

I 29er-klassen blev det til guld for Sebastian Wright Olsen og Daniel Nyborg, som sejler i en af Yachtklubben Furesøens 29er-joller.

Besætningen vandt guldet foran en svensk og en norsk besætning. De to sejlere havde umiddelbart før ankomsten til Norge været i Portugal og deltaget i det internationale ungdomsmesterskab (WYSC) i 29er, hvor den unge besætning havde opnået en flot 16. plads.

De to ambitiøse sejlere havde kun haft 18 timer hjemme mellem de to store sejladsstævner før turen gik videre til Norge!

Guld i Zoom

I Zoom8-klassen opnåede Yachtklubbens drengesejlere også stor succes. Det lykkedes for Furesø-sejlerne at løbe med både guld- og bronze-medaljen - og 4.- og 5. pladsen gik i øvrigt også til Furesø-sejlere!

Guldvinder blev Sebastian Norup fra Virum og bronzevinder Daniel Hopmann. Bedste danske pigesejler i Zoom8-klassen blev Julie Havn fra Gråsten Sejlklub - tæt forfulgt af flere sejlere fra Kaløvig Bådelaug.

Michala Høeg Norsell fra Yachtklubben Furesøen, som ellers kunne være landet i medaljerækken, endte på en 8. plads, da hun afsluttede en ellers flot serie med en tyvstart i sidste sejlads.

Guld i Opti

De danske farver var også flot repræsenteret med sejlere i Optimist og Laser Radial, som er blandt de andre klasser, der indgår i det nordiske ungdomsmesterskab.

Opti-sejler Emil Kjær  fra Skovshoved Sejlklub vandt guld blandt drengene og Josefine Nøjgaard fra Fredericia Sejlklub vandt bronze blandt pigerne.

Vejret var gennem hele stævnet noget af en udfordring. Ligesom i Danmark var det en meget flot, varm og solrig uge, og temperaturen kom flere dage over 30 grader.

Der var stort set ikke en vind der rørte sig, og i løbet af de første 3 dage lykkedes det typisk kun at gennemføre 2 sejladser.

Startede kl. 6 om morgenen

Da der er et krav om mindst 3 sejladser til et officielt nordisk mesterskab, valgte sejladsledelsen - højst utraditionelt - at kalde sejlerne på vandet tidligt om morgenen den sidste dag, sådan at de var klar til den første sejlads kl. 6 om morgenen -  hvor der så heller ikke var nogen vind!

Der var dog et vejrskifte på vej, og det lykkedes i løbet af sidste dag at gennemføre 4 sejladser.

Yachtklubben Furesøens Zoom8-sejlere på podiet ved afslutningen af NM i Horten, Norge. Guldvinder blev Sebastian Norup, bronzevinder Daniel Hopmann - 4. pladsen gik til Rasmus Bergmann Fabrin. På 2.pladsen ses Christoffer Sørlie fra Norge.

Julie Havn fra Gråsten Sejlklub vandt bronze i Zoom8 ved De nordiske mesterskaber i Horten syd for Oslo. Guld blev vundet af Alexandra Bergdahl fra Finland og sølv af Liv Gyllfors fra Sverige.