Gå til hoved-indhold
Tur
Erik på vej genne havnehullet i Wick.
Tur
Havnen i Wick.
Tur
Havnen i Wick.
Tur
Havnen i Wick.
Tur
Havnen i Wick.
Tur
Havnen i Wick.
Tur
Havnen i Wick.
Tur
Havnen i Wick.
Tur
Kort over området.

Uventet møde i Skotland

Minbaad.dks læsere fik aldrig historier fra Orkney. Det skyldes meget ustabile internet- og telefonforbindelser. Men sidste dag i Skotland fik jeg en uventet gæst, Erik Venøbo.

Af katrine bertelsen |

Før min afgang til Orkney, havde jeg (lidt for sjov) sagt til Erik Venøbo, at hvis han kom forbi havnebyen Wick i det nordligste Skotland omkring fredag d. 25. juli, så gav jeg en middag.

Og bare for at slå fast, at man skal passe på, at invitere en jyde på middag ... De kommer sgu!

Der kommer Erik!

Kl. 18 tøffede Lipstick med Erik om bord (singlehand, selvfølgelig) ind gennem havnehullet i Wick. Hans tur var startet fra Kristianssand i Norge, og havde taget lidt længere tid end beregnet (tre og halvt døgn), da der ikke var megen vind på Nordsøen. Denne gang havde han ikke cupnoodles med, men en noget bedre madpakke end til Sjælland Rundt, og han fik også sovet lidt undervejs!

Men over kom han, og det blev starten på en glad og våd aften, hvor Erik og jeg, og de tiloversblevne besætningsmedlemmer på 60 fods clipperen Hummingbird tog på den lokale pub, og fik fish & chips, bøffer, øl og drinks.

Noget om fiskeri

Wick har engang for mange år siden været centrum for en masse fiskeri i Nordsøen, men den er nu, blot en afglans af fordums storhed, meget liv er der ikke i byen. Så festen sluttede på Hummingbird, hvor vi lokkede Erik til at fortælle om hans mange år i fiskeriet.

En våd aften

Især var 1. mate, russiske Alyona, meget interesseret i, hvordan man trawler.  Skipper Rachael tørnede ind ved 23-tiden, da de skulle sejle de 70 mil til Inverness dagen efter. Vi andre kom til at kigge dybt i lidt øl, cider, Mount Gay rom og den gode lokale whisky fra Highland Park.

Ondt i hovedet

Sent blev det. Jeg skulle op og med toget hjem kl. 8, så det var en noget klatøjet journalist, der bankede på Lipstick for at sige farvel. Efter at have banket lidt hårdt, dukkede et meget søvnigt hoved frem, der bød god hjemtur og lynhurtigt returnerede til køjen.

Pentland Firth

I dag mandag har Erik forladt Wick, for at krydse Pentland Firth, et meget strømfyldt stræde mellem det skotske fastland og Orkney-øerne (8-9 knob strøm når tidevandet er på sit højeste). Målet er Kirkwall på Mainland, og den videre plan er, at rejse lidt rundt mellem Orkney-øerne, ned langs Skotlands vestkyst, igennem Caledonian Canal og så hjem til Danmark fra Inverness.

På trods af de, mildest talt, dårlige internet- og telefonforbindelser håber jeg, at Erik kan komme igennem og fortælle, hvordan det går.

PS: Erik tjekkede det lokale liv i Wick ud lørdag aften, hvor der var byfest. Det handler om tykke damer i leoparddress, andre i toga og nogle klædt ud som kyllinger med gule gummifødder! Han blev vist også tvunget med på karaoke-bar af leoparddamen, men det må han hellere selv fortælle om en anden gang.

PPS: Og der skal nok komme Orkney-historier fra min hånd, jeg skal bare lige have fikset min photoshop, så den kan forstå mit kameras raw-format! Lige nu kan de ikke snakke sammen...

Alle fotos af Erik Venøbo og Katrine Bertelsen

content-loader
content-loader
content-loader