Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Gram-Hansen og Køstner tager to andenpladser i M32 Cup

Jes Gram-Hansen, Rasmus Køstner, Christian Kamp og Brad Farrand sejler lige nu i Tuborg havn i det yderst tjekkede M32 Cup, hvor svenskerne får Sejlsportsligaen til at blegne. Se endelig sejladserne.

Af Troels Lykke |

En svensk mangemillionær har gjort den nordiske M32 Cup mulig. Han sørger for at 15 mand rejser rundt i de store byer og sætter storskærm, musikanlæg, tøjboder og andet op, i Norge og Sverige.

Og nu er København også på landkortet med Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner, der har taget AC-stjernesejleren Christian Kamp med, og en sympatisk kiwi, Brad Farrand. Alle sejlere vi mødte i går i Tuborg Havn, hvor seks M32ere kæmper i dag og i morgen med start kl. 14, tæt på land.

De fire sejlere satte to førstepladser ind torsdag for Team Trifork i det svenskdomineret felt, hvor Frederik Lööf, OL-guldvinder og Artemis-gast, er den største profil.

Danskerne er nu på en 4. plads, da de lige skulle ind i tingene den første dag, hvor der blev sejlet distancesejlads fra Tuborg Havn og til en havneby i Sverige.

- Det er god træning for os. Og M32eren er lettere at styre en Extreme 40eren, hvor pontonerne stikker dybere så den svære at dreje end den lette M32er. Vi er godt tilfreds med to andenpladser, selvom det var i meget springende vind, siger Jes Gram-Hansen, der med hjælp fra Trifork har lejet M32-katamaranen til dette stævne.

Måske med i M32-serien i 2015

- Vi må se om vi skal købe en næste år og sejle med i serien(en ny koster 1,5 mio. svenske kroner, red.), siger Jes Gram-Hansen, der om 10 dages tid skal sejle Extreme Sailing Series i Istanbul.

- Vi blev nummer syv, men Team New Zealand med Dean Barker kom efter os og det gjorde Groupama også. Det er blevet en hårdere serie, siger Gram-Hansen.

Artemis-sejleren Christian Kamp har fået endnu flere muskler kunne vi se, mens Mumm 30 bådene sejlede ind i Tuborg Havn, de holder nemlig stævne samtidig med M32erne.

- Det gik meget stærkt så vi laver mange forskellige ting på M32eren, forklarer Christian Kamp, der også skal sejle RC 44 igen med Artemis. Udover Extreme Sailing Series skal han også snart på en træningslejr med Artemis, der sejler i America's Cup.

Fra venstre: Jes Gram-Hansen, Christian Kamp, Rasmus Køstner og Brad Farrand. Foto: Troels Lykke

Der speakes fra land. Der er også en dj, der sørger for herlig musik, og fotografer på vandet. Måske skulle Hans Natorp fra DS tage ned og fejre sin 50 års fødselsdag på Tuborg Havn og se hvordan man kan gøre det i Sejlsportsligaen?

 

Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner er også støttet af grossisten Watski, som man kan se pryder på pontonen i baggrunden. Jes foreslår i øvrigt at KDY har billeder kørende på en skærm i klubhuset i Tuborg Havn, med både fra Volvo Ocean Race, America's Cup og Extreme Sailing Series, så erhvervsfolkene der spiser frokost kan se at mange firmaer bruger sejlesporten til at blive eksponeret igennem. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader