Gå til hoved-indhold
Ole Jessen fra Lynetten har sejlet Havets Jernmand, arrangeret af BådNyt og Svendborg Amatørsejlklub. Nu vil han sejlere endnu længere alene.Kapsejlads
Ole Jessen fra Lynetten har sejlet Havets Jernmand, arrangeret af BådNyt og Svendborg Amatør Sejlklub. Nu vil han sejlere endnu længere alene.

Ole Jessen første tilmeldte singlehand-sejler rundt om Sjælland

Sjælland Rundt åbner nu for single- og dobbelthandsejlere. Første singlehand-tilmelding er fra Dehler 34-sejler Ole Jessen. - Sejladsen skal hedde Den Dobbelte Jernmand, siger han.

Af Morten Lorenzen |

Sømand eller købmand. Ole Jessen er det første.

Ole Jessen har nemlig tilmeldt sig Sjælland Rundt 2014 som singlehand-sejler.

Det er cirka ti år siden han sidst har deltaget i kapsejladsen rundt om øen, men har i alt været rundt omkring 15 gange med "Kaliffen", en Dehler 34 fra Lynetten Sejlklub, det fortæller Morten Lorenzen fra Helsingør Amatør Sejlklub, der vil sparke liv i sejladsen, der starter torsdag 26. juni.

Og Ole har taget godt for sig fra præmiehylden, idet det er blevet til både 1, 2 og 3. pladser gennem årerne, fortæller Lorenzen videre.

De seneste år har Ole slået sig ind på singlehand sejlads, og har deltaget i begge udgaver af ny-klassikeren "Sølvroret" rundt om Fyn, der arrangeres i et samarbejde mellem Svendborg Amatør Sejlklub og Bådnyt.

Første gang rundt var han tæt på at vinde "Sølvroret" med en omsejlningstid på 21 timer og 57 minutter, og det er fortsat rekorden rundt om Fyn Singlehanded for de mellemstore både

Sejladsen Sølvroret kaldes også Havets Jernmand. Sjælland Rundt som Singlehanded må så gerne kaldes Den Dobbelte Jernmand, idet distancen er noget længere end turen rundt om Fyn.

Bygger sig mentalt op

Ole Jessen er allerede gået igang med den mentale opbygning til Den Dobbelte Jernmand. Fra nu af og op til starten vil der ikke gå en dag uden at en eller anden detalje vil blive vendt og drejet, på båden og i hovedet.

De helt store spørgsmål er selvfølgelig om autopiloten kan holde, og om trætheden kan overvindes på den 216 sømil lange udfordring.

Oles mål med Sjælland Rundt Singlehanded - Den Dobbelte Jernmand -  er i første omgang at fuldføre, og når det er sket så må det meget gerne være i en så god tid, at han skal se nærmere på præmiehylden. Og så vil Ole også forsøge at få "hidset" andre Singlehand sejlere op, så man får et stort felt.

Til Sølvroret rundt om Fyn sidste år deltog 94 både og 74 gennemførte.

Det ville være stort, hvis vi kunne få 20-30 af dem til at tage udfordringen til Den Dobbelte Jernmand op!

Vi synes det er SÅ fedt at en af de første tilmeldinger til dette års udgave af Sjælland Rundt er en af de sejeste singlehand sejlere på havnen, Ole Jessen og hans skønne "Kalif".

Vi glæder os til at byde Ole og alle jer andre velkommen i Helsingør, skriver Morten Lorenzen om sejladsen, hvor der sidste år kun var 31 tilmeldte, men det skal der nu laves om på.

Tilmelding er åben på www.sjaellandrundt.dk

Læs mere på sejladsen´s Facebook side: www.facebook.dk/sjaellandrundt

Ole skal sejle efter den blå linje, mens VO 65eren med Bekking og Dolmer skal sejle efter den grønne linje.

content-loader
content-loader
content-loader