Gå til hoved-indhold
Danske Michael Hestbæk og hans besætning jubler efter sejren i dagens første sejlads ved VM i Melges 24, der sejles i Middelfart. Foto: Mick Anderson/SAILINGPIX.DKKapsejlads
Danske Michael Hestbæk og hans besætning jubler efter sejren i dagens første sejlads ved VM i Melges 24, der sejles i Middelfart. Foto: Mick Anderson/SAILINGPIX.DK
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Små fejl koster danskerne mange placeringer

Sejlsport har aldrig været let, men svære forhold i dagens sejladser ved VM i Melges 24 i Middelfart var nok til at give selv de professionelle grå hår i hovedet. Hestbæk på 10. plads.

Af Mick Anderson |

SEJLSPORT: Da vejrudsigten blev tjekket i morges, sagde flere sejlere på: 'Det bliver ren copy/paste fra i går'. Men sådan ville vejrguderne det ikke.

Vinden kom senere end tirsdag, og efter en times udsættelse måtte Melges-sejlerne have påhængsmotorerne frem for at nå ud til sejladsområdet i tide. Ude på banen var vinden sprunget fra en vestlig til en sydlig retning, hvorfra den opførte sig mindre eksemplarisk end i går.

Se Mick Andersons skud fra VM

Og vindspringene blev da også den helt store udfordring for de danske både, som leverede svingende resultater - ligesom mange andre i feltet.

- Vi sluttede af med en placering som nummer 59 i går, så vores taktik i dag gik ud på at sejle mere på midten af banen, hvor risikoen for at blive sat helt af er mindre, fortæller Rasmus Melsen, som udover at være gast på den frederikshavnske Melges.dk også er formand for Melges-klassen i Danmark.

- Vores fart og højde i båden er god, men dagen igennem kæmpede vi med at finde den hurtigste vej til mærkerne. Så selvom vi laver placeringer som nummer 29-35-14, er vi egentligt godt tilfredse, for vi har ikke lavet noget rigtigt dårligt endnu, og i så store felter handler det om at holde niveauet i hele serien. Fejl koster, siger Melsen.

Lå helt stille efter start
En af dem, der lavede fejl i dag var MIchael Hestbæk, som ellers startede dagen med raketfart. I dagens første sejlads lagde han sig i front ved første topmærke og holdt føringen hele vejen til mål. Men i anden sejlads gik det helt galt.

- Vores start var helt forfærdelig, og vi endte med at ligge helt stille, mens feltet stak af. Ved det første bundmærke lå vi nummer 91 og fik os sejlet op på en 64'er, siger den tidligere OL- og America's Cup-sejler, Michael Hestbæk fra Vallensbæk.

Han og besætningen sluttede dagen af med en 30. plads, og de holder stadig fast i placeringen som bedste dansker ud af de 18 både med DEN i sejlet på en foreløbig 10.plads. Næstbedste danske besætning er Allan Hansen, som har overrasket alt og alle.

Favoritterne trækker fra
I toppen af det 95 både store felt er favoritterne begyndt at stramme nettet, selvom der resterer fire dage af stævnet. Med en stærk serie på 6-5-8 har italienske Andrea Racchelli lagt sig i front med et forspring på fem point til Moth-verdensmesteren fra 2013, Bora Gulari, USA.

 - Middelfart er et fantastisk sted at sejle med smuk natur og et svært baneområde. Vi har ikke på noget tidspunkt i dag haft en tro på, at vi havde regnet banen ud. Der skete hele tiden noget uforudsigeligt, siger Bora Gulari, som er opkaldt efter en kraftig vind i Slovenien.

- Det her er det lækreste VM, jeg har været med til, men også et af de sværeste, for man er nødt at lægge en low-risk strategi for at komme bedst muligt gennem de her letvindsdage, hvor alle kan sejle stærkt. Vi glæder os til, vinden tager til i morgen, og vi kan komme ud at spille med musklerne, griner amerikaneren, som har den erfarne Jonathan McKee med som skipper og OL-windsurferen Solvig Sayre som forreste gast. 
 
Han og de øvrige besætninger får noget at se, når vinden i følge meteorologerne tager til torsdag - op til frisk vind med stød af kulingstyrke. Det får bådene til at plane, og man kan forvente 'champagnesejlads', når det danske sommervejr viser sig fra sin bedste side - set med sejlerbriller.

VM fortsætter frem til søndag, hvor verdensmesteren får overrakt sin guldmedalje på Middelfart Marina. Indtil da kan medier og andre interesserede følge med via live-streaming, stævnets hjemmeside og de sociale medier. Se links nedenfor. 

Stilling efter seks sejladser:

1. Andrea Racchelli, ITA, 35 points

2. Bora Gulari, USA, 40 point

3. Christopher Rast, SUI, 44 point
4. Martin Trcka, CZE, 50 point
5. Riccardo Simoneschi, ITA, 50 point
10. Michael Hestbæk, Vallensbæk, DEN, 90 point
22. Allan Hansen, DEN, 126 point
24. Kris Houmann, Frederikshavn, DEN, 129 point
26. Jesper Bendix, Strib, DEN, 137 point
28. Kim Christensen, Egå, DEN, 139 point

Rasmus Melsen i aktion med barndomsvennerne fra Frederikshavn Sejlklub. Foto: Mick Anderson/ www.sailingpix.dk

content-loader
content-loader
content-loader