Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Allan Nørregaard og Annette Viborg fører lige nu OL-udtagelsen.

Nørregaard og Viborg på 7. plads ved Nacra-EM

Nacra 17-klassens EM i Barcelona er i gang. Stævnet indleder samtidig et otte måneder langt udskilningsløb om billetterne til OL i Rio.

Af Troels Lykke |

Tre danske besætninger er på startlisten ved Nacra 17-klassens EM, der sejles i denne uge. Stævnet er samtidig det første af tre, der afgør, hvilken besætning der får den enlige danske billet til næste års OL i Rio.

Foruden EM indgår World Cup’en i Miami i januar 2016 samt VM i Clearwater, februar 2016, i Nacra-sejlernes nationale udtagelse. Den besætning, der opnår det bedste samlede resultat ved de tre stævner, bliver indstillet til OL.

Også de øvrige bådklasser indleder OL-udtagelser i løbet af de kommende måneder. 49er og 49erFX har første udtagelse ved VM i november. I samme måned indledes udtagelsen i Laser Radial, mens både Finn og Laser Standard venter til begyndelsen af 2016. Danmark er foreløbigt kvalificeret til OL i syv ud af ti bådklasser.

Intens periode
”Vi står foran en intens periode, hvor sejlerne skal forsøge at tage det sidste og afgørende skridt mod OL. Noget, som de alle har arbejdet på i flere år. Det bliver et stort pres, men også et sundt pres, fordi OL mere end noget andet handler om at præstere maksimalt, når der virkelig gælder,” siger Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion.

I flere klasser er OL-udtagelsen et helt åbent spørgsmål. I 49erFX har Danmark tre besætninger i den absolutte verdensklasse. Også i Nacra 17 og i Laser Radial er flere både i tæt konkurrence.

Stævnet præget af udsættelser
Efter de første seks dages sejladser ved Nacra-klassens EM ligger Anette Viborg og Allan Nørregaard på en syvendeplads som bedst placerede danske besætning, mens Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck er nummer 11. Tredje danske besætning, Anne-Line Thomsen og Daniel Bjørnholt, ligger nummer 33.

Stævnet har de første dage budt på lidt af hvert. Tirsdag (dag to) flød store mængder drivtømmer rundt i baneområdet og forstyrrede bådenes manøvremuligheder – om end sejladserne blev gennemført. Onsdag blev der ikke sejlet på grund af kraftig vind og for store bølger. Torsdag (kl. 13.) ventede sejlerne fortsat utålmodigt på land – nu mangler der vind. 

EM-stævnet fortsætter indtil lørdag.  Se video fra landsholdets fb-væg

content-loader
content-loader
content-loader