Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tidligere har Franka Abrahamsen arrangementschef i Horsens Kommune og sekretariatsleder i Cph Volunteers og er oprindeligt uddannet komponist.

Direktør Franka Abrahamsen bliver boss for ISAF-VM

35-årige Franka Abrahamsen kommer til at stå i spidsen for den største internationale idrætsbegivenhed, der nogensinde er afviklet i Aarhus.

Af Troels Lykke |

Det bliver den erfarne projektleder Franka Abrahamsen, der får opgaven med at bringe VM sikkert i havn, når Aarhus og Danmark i 2018 er vært forISAF Worlds - VM i samtlige olympiske bådklasser.

Det bliver den 35-årige Franka Abrahamsen, der kommer til at stå i spidsen for den største internationale idrætsbegivenhed, der nogensinde er blevet afviklet i Aarhus.

Der forventes flere end 1500 sejlere fra op mod 100 lande, når
Aarhusbugten i 2018 danner ramme om VM for de olympiske bådklasser.

”Det er en stor opgave, som jeg ydmygt glæder mig til. Det er et sandt drømmejob. VM i sejlads er en kæmpe begivenhed med et stort potentiale for Aarhus og resten af Danmark. Jeg ser frem til sammen med de mange partnere
frivillige og sejlklubberne at gøre det til en begivenhed, der vil begejstre både deltagere og publikum,” siger den kommende VM chef for ISAF WORLDS 2018 Franka Abrahamsen.

Massiv event- og projektledererfaring

Franka Abrahamsen stiller sig bag VM-roret med en massiv event- og projektledererfaring i bagagen. Således har hun i mere end 10 år arbejdet med events. Hun kommer fra en stilling som adm. direktør i firmaet Creative LineUp,
der arbejder med udvikling af begivenheder i både det private og det offentlige.

Tidligere har hun blandt andet været arrangementschef i Horsens Kommune og sekretariatsleder i Cph Volunteers og er oprindeligt uddannet komponist.

”Men ansættelsen af Franka har vi fået én af de mest erfarne projektledere ombord på VM. Hun har en bred erfaring i projektledelse af events, destinationsudvikling og arbejdet med frivillige. Sammen med de velfungerende sejlklubber i Aarhus i regi af Sailing Aarhus vil vi skabe enenestående maritim event med verdensklasse sejlads og folkelige oplevelser på kajen. Det er ingredienser, der er helt afgørende for et succesfuldt VM i 2018, ” siger eventSide
2 af 2 chef i Aarhus Kommune og formand for styregruppen bag
ISAF Worlds 2018 Jørn Sønderkjær Christensen.

Capitani: Erfaring med frivillighed vigtig

”Vi glæder os meget til samarbejdet med Franka Abrahamsen”, siger Thomas Capitani, direktør for Sailing Aarhus.

”Hendes omfattende event- og frivilligerfaringer sammen med dansk sejlsports omfattende tekniske og sportslige erfaring vil helt sikkert resultere i den mest
spektakulære sejlsportsbegivenhed i Danmark nogensinde”.

ISAF Worlds afvikles hvert fjerde år. I 2018 foregår det prestigefulde mesterskab på Aarhusbugten. Det er Dansk Sejlunion, Sport Event Denmark, Sailing Aarhus, de aarhusianske sejlklubber og Aarhus Kommune, der sammen har hvervet mesterskabet, og som sammen med det internationale
sejlsportsforbund ISAF skal afvikle VM.

”Jeg har i de seneste 10 år arbejdet med byudvikling gennem begivenheder. ISAF Worlds er en helt unik mulighed for dansk sejlsport, Aarhus og ikke mindst det nye havneområde Aarhus Ø. Det er første gang, jeg skal beskæftige mig med sejlsport, og jeg er derfor glad for at blive en del af et mandskab med så stærke sejlsportskompetencer,” siger Franka Abrahamsen.

Franka Abrahamsen begynder som VM chef, den 15. september 2015. Hun bliver en del af den kommunale eventenhed Aarhus Events.

content-loader
content-loader
content-loader