Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En norsk Melges 24-pige har fundet en alternativ måde at bruge tiden på vandet, når der ikke er noget vind. Håndstand med split på fordækket er vist ikke set før. Foto: Mick Anderson/Sailingpix

Vejrguderne er gået på sommerferie i Middelfart

Det lykkedes i dag ikke at gennemføre nogen sejladser ved VM i Melges 24. Vejrudsigten var risikabel fra morgenstunden, og den viste sig for en gangs skyld at holde.

Af Mick Anderson, Middelfart |

Mens resten af Danmark kunne slå kors for brystet, vinke farvel til vinteren og kysse sommeren velkommen, korsede de 500 sejlere til Melges 24 VM sig.

For selvom verdensmesterskaberne er kommet godt i gang, og der allerede er skrevet ni sejladser på resultatlisten, var det frustrerede sejlere, som kom på havnen igen efter at have ligget ude på vandet i fire timer og blive godt og grundigt bagt i sommersolen.

De blev sendt ud på vandet i morges ved 9.30-tiden, og samtlige både måtte have deres påhængsmotorer i gang for at nå ud til sejladsområdet syd for Fænø i tide til den planlagte start klokken 11.

Havde der været vind, kunne de sejle for sejl, men desværre for alle sejlerne blev vinden aldrig stabil eller stærk nok i løbet af dagen, og ved 14-tiden besluttede baneleder Hank Stuart at sende feltet ind på havnen igen.

Lidt ærgerligt

Dermed er der ikke sket nogen udvikling i stævnet siden torsdag.

- Det er lidt ærgerligt, at vi ikke får sejlet i dag, for vi mangler fire sejladser, før vi får en fratrækker mere. Og dårlige sejladser har vi nok af, men kunne vi smide vores dårligste sejlads, hvor vi får 86 point, er chancen for at nå vores mål - at slutte i den bedste halvdel - noget større, siger Henrik Biilmann, der er taktiker på den Aarhusianske 'Flex Trim/Vildsund Blue', der sejler med i Corinthian-/amatørklassen. De ligger lige nu nummer 53 - fem placering efter deres mål.

Muligheden er stadig til stede. Der skal sejles både lørdag og søndag, inden verdensmesteren er fundet. Lige nu peger vinder-pilen på schweiziske Christopher Rast, som vandt tre ud tre mulige sejladser torsdag.  Bedste danske båd er 'Itsi Bitsi' med Michael Hestbæk ved roret på en syvendeplads.

Helt i front er det schweiziske Christopher Rast, som har et komfortabelt forspring til Andrea Racchelli og Bora Gulari. Og det bliver blandt de tre, medaljerne skal fordeles.

Vejrudsigten for lørdag er desværre endnu mere dyster, hvis man har sejlerbrillerne på. Omkring 30 grader med et solidt højtryk placeret lige over det sydlige Jylland og ingen vind i udsigt før søndag.

Er der ingen vind fra morgenstunden lørdag har arrangørerne af VM varslet, at besætningerne i stedet for at vente og lave ingenting skal spille en beachvolley-turnering på stranden ved marinaen. Om det er de samme besætninger, der kommer øverst på resultatlisten i volley som ude på vandet er tvivlsomt.

Resultat efter ni sejladser

1. Christopher Rast, SUI, 47 point
2. Andrea Racchelli, ITA, 67 point
3. Bora Gulari, USA, 70 point
4. Riccardo Simoneschi, ITA, 100 point
5. Carveth Geoff, GBR, 104 point
6. Kristoffer Spone, NOR, 126 point
7. Michael Hestbæk, Vallensbæk, DEN, 129 point
16. Kim Christensen, Egå, DEN, 184 point
19. Kris Houmann, Frederikshavn, DEN, 196 point
24. Marc Wain Pedersen, DEN, 219 point
26. Allan Hansen, DEN, 224 point
29. Peter Havn, DEN, 259 point
30. Jesper Bendix, Strib, DEN, 270 point

Hjemmeside: www.melges24worlds15.dk

Facebook: www.facebook.com/matchracingdenmark

Live-streaming fra sejladserne: www.sportsxstream.com

content-loader
content-loader
content-loader