Gå til hoved-indhold
Majbritt Teglgaard ses her mine sine to børn i familiens Concorde 38, som de har arvet efter hendes forældre. Foto: PrivatfotoKort Nyt
Majbritt Teglgaard ses her mine sine to børn i familiens Concorde 38, som de har arvet efter hendes forældre. Foto: Privatfoto

Frivillig i sejlsport: Sådan kickstarter du jolleafdeling

På egen hånd har Majbritt Teglgaard skabt nyt liv i næsten uddød juniorafdeling i Hou. Opmærksomhed i medierne og sparing med DS har hjulpet hende på vej.

Af Sara Sulkjær |

Minbaad sætter i en ny serie fokus på ildsjælene og deres vigtige arbejde i de danske sejlklubber. Her er interview med Majbritt Teglgaard fra Hou Bådelaug, som ene mand har bragt en hel juniorafdeling på rette kurs.

Hvorfor startede du som frivillig i sejlsporten?
Jeg har selv sejlet og så, hvordan mine forældre var frivillige i sejlsporten. For fire år siden, da der ikke var så meget gang i jolleafdelingen her i Hou, blev jeg spurgt, om jeg ville starte noget op. Jeg tænkte; ”ja, hvorfor ikke? ”. Der er nogle, der har gjort noget godt for mig, da jeg var ungdomssejler. Nu er det min tur til at gøre noget godt for andre.

Hvad gør du for at være en god frivillig?
Jeg sørger for at være engageret, at være glad og lyttende. Nogle dage er man selvfølgelig træt, når man kommer hjem fra arbejde og skal ned på havnen. Men når du giver noget, får du jo også noget tilbage. I opstartsfasen handler det om at holde modet oppe, lade være at opgive og ikke mindst give det tid. Gør noget, for de sejlere, som er der. Hold fast, det skal nok komme på et tidspunkt. 

Hvad har I gjort for at gøre jeres klub god for de unge?
For fire år siden var der to sejlere, folk var faldet fra. Vi skulle derfor gøre sejladsen synlig og satte forrige sommer en artikel i avisen. Her inviterede vi til at prøve sejlads i forbindelse med ”Havnens Dag”. Jeg havde også booket Dansk Sejlunions aktivitetstrailer, så der var masser sjov for de besøgende. Det var fantastisk vejr, så da børnene kom, fik de en våddragt på og opdagede, at sejlads egentlig var sjovt nok. 

Efter arrangementet var der kun 3-4 træninger tilbage inden sommerferien. Dem gjorde vi gratis, og der kom 15-20 børn. Efter ferien skulle de kun betale halvt medlemskontingent. Vi har ikke rigtig nogle vinteraktiviteter, så jeg var ret spændt på, hvor mange der ville møde op til den nye sæson. Der var selvfølgelig nogen, der var faldet fra, men til gengæld var der kommet nye til. Hver gang der komme nye i klubben, kommer de ud at sejle med det samme. På den måde skal vi ikke stoppe op hver gang. 

Hvordan udnytter I samarbejdet med Dansk Sejlunion? 
Jeg har snakket og holdt møder med et par konsulenter fra DS. De har hjulpet mig i gang og løbende givet feedback. Derudover har jeg været på trænerkursus. Underviserne kommer ud to gange i sæsonen og følger på den måde op på det, vi har lært. Det er super godt. Så har jeg løbende kontakt til konsulenterne for at holde hjulene i gang og fortsat blive hjulpet.  

Hvordan ville den optimale sejlklub for unge se ud i dine øjne?
En jolle per barn ville helt klart være det optimale. Hvis man kunne dele sejlerne op i niveauer i stedet for at have begyndere og øvede sammen, ville det også være en fordel. Det kræver dog et vist antal trænere og børn. Det ville også være godt med mere vinteraktivitet som eksempel teoriundervisning og ture i svømmehallen.

Blå Bog
Hvem: Majbritt Teglgaard Rise Christensen

Alder: 37 år

Klub: Hou Bådelaug 

Sejlerkarriere: Startede som 6-årig i Optimistjollen. Derefter fulgte Yngling, Piratjolle og H-båd. Sejler i dag Concorde 38 med familien.

Er du selv frivillig, eller kender du en, som gør et godt stykke arbejde i klubben? Så hører vi gerne fra dig. Tøv ikke med at sende mail med kort beskrivelse af arbejdet samt kontaktoplysninger til sulkjaer23@gmail.com.

Glade besøgende i kajakker fra Dansk Sejlunions aktivitetstrailer. Foto: Privatfoto

15-20 juniorsejlere mødes nu hver mandag i Hou. Foto: Privatfoto

content-loader
content-loader
content-loader