Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Calle Sørensen, der her står først i trapez, var i livsfare efter han blev ramt af en Hobie16 i høj fart på Gardasøen.

Calle Sørensen stadig på intensiv i Italien

Vi skrev i går at den 17-årige Hobie16-gast var på vej hjem, men sådan forholder det sig ikke, siger Calle Sørensens storebror, Claes, der forklarer om ulykken, hvor sejleren mistede bevidstheden.

Af Troels Lykke |

Calle Sørensen fra Thurø, der blev alvorligt ramt under EM, med flere brækkede ribben og en punkteret lunge til følge, er i bedring, men det går langsomt og smerterne er store for sejleren, der mistede bevidstheden efter han blev ramt.

- Det går frem af nu. Han har haft to dræn i lungen for at fjerne væske og blod. Det ene dræn er nu lukket. Nu har Calle været oppe og sidde, men er stadig på intensiv afdeling i Brescia, Italien, men lige nu ved vi ikke hvornår han kan komme hjem. Han skulle komme sig, regner vi med. Lægerne har tjekket op på organer og hoved og det fejler ikke noget, og det går frem, i forhold til hvor slemt det var. Men der er meget der skal nå at hele, siger Claes Sørensen, storebror til Calle.

Troede ryggen var brækket

Calles forældre har været på hospitalet hele tiden, for at støtte sønnen.

Claes Sørensen forklarer i dag videre til minbaad.dk om ulykken under Hobie16-EM på Gardasøen. 

- Nicolaj (Bjørnholt, red.) og Calle står begge ude i dobbelttrapez og de ryger bagover da de bliver ramt. Calle når at sige at han har brækket ryggen, men Calle kan ikke huske hvad der sker derfra indtil han er oppe på skroget, men Chris Hancock, Valerie Vanheukelom og Nicolaj får ham op og og ligger og holder ham på den kæntrede båd, indtil han kommer på gummibåden. Og der siger Calle at han har punkteret en lunge, mens han ligger på skroget af båden. Redningsfolkene stabiliserer hans ryg inden han kommer i land, fordi de tror den er brækket, men det er ryggen ikke. Og han flyttes fra et hospital til et andet. Han har stadigvæk store smerter, især i de brækkede ribben.

Stor hjælp, tak

- Vi vil gerne takke Chris Hancock, Valerie Vanheukelom og Nicolaj fordi de reddede Calle og vi vil også gerne takke de andre danske sejlere og familier, der støttede op omkring ulykken. Det var rørende, siger Claes Sørensen.

content-loader
content-loader
content-loader