Gå til hoved-indhold
Jan Thorn er til daglig kontorchef i Søfartsstyrelsen. Foto: SøfartsstyrelsenTur
Jan Thorn er til daglig kontorchef i Søfartsstyrelsen. Foto: Søfartsstyrelsen

Søsportens Sikkerhedsråd skifter ud i toppen

47-årige Jan Thorn skal i fremtiden udstikke kursen for Søsportens Sikkerhedsråd. Jan Thorn er selv aktiv fritidssejler med egen sejlbåd, en Bianca 107.

Af katrine bertelsen |

1. februar 2015 satte et frisk ansigt sig i formandsstolen i Søsportens Sikkerhedsråd.  Det bliver Jan Thorn, der – sammen med en stor bestyrelse – i fremtiden skal udstikke kursen for rådets arbejde. 

Den nye formand er 47-årige Jan Thorn, der til dagligt er kontorchef i Søfartsstyrelsens afdeling for Farvandsafmærkning og Navigation (FAN), som arbejder for at fremme sikkerheden på havet for såvel erhvervs- som fritidssejlads.

Jan Thorn har en baggrund fra det nu nedlagte Farvandsvæsen og fra Forsvaret, og er selv aktiv fritidssejler med egen sejlbåd, en Bianca 107.

Han overtager posten fra Francis Zachariae, der per 1. februar er blevet udnævnt til generalsekretær for IALA i Paris. IALA er den internationale organisation for farvandsafmærkning og fyrtårne.

Søsportens Sikkerhedsråd er en selvstændig institution under Søfartsstyrelsen. Søsportens Sikkerhedsråd har til formål at arbejde for sikkerhed til søs for alle, der benytter danske farvande til rekreative formål.

content-loader
content-loader
content-loader