Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De to sejlere fra Yachtklubben Furesøen: Michala Høeg Norsell vandt guld blandt pigerne, og Rasmus Bergmann Fabrin vandt sølv blandt drengene.

Michala Høeg Norsell vinder EM-guld i Zoom 8 i Spanien

Michala Høeg Norsell fra Yachtklubben Furesøen sejlede sig til guldet blandt pigerne i Zoom8, og Rasmus Bergmann Fabrin fra samme klub tog sølv blandt drengene.

Af Troels Lykke |

Årets første internationale sejladsstævner afholdes traditionelt i påsken. I Zoom8-klassen gælder dette Europamesterskaberne, som i år blev afholdt i Palamos, Spanien. Og det gik godt for dansk sejlsport.

Fra Yachtklubben Furesøen deltog der bl.a. 6 sejlere – og 2 af dem landede på podiepladser. Michala Høeg Norsell sejlede sig til guldet blandt pigerne, og Rasmus Bergmann Fabrin opnåede sølv blandt drengene, viser resultatlisten.

De to har tidligere gjort sig positivt bemærket i andre stævner, så det var ikke overraskende, at det gik dem godt ved EM. Michala vandt f.eks. guld ved DM for piger i Zoom8 i 2014 og Rasmus bronze.

Fra vindstille til 12 m/sek.

Sejladserne i Palamos gik over 4 dage, og der blev i alt afviklet 11 sejladser. De første 3 dage var vejret ret stille, og det var først på stævnets sidste dag, at der kom vind for alvor – omkring 12 m/sek.

Ved den vindstyrke stilles der for alvor krav om en god fysik – og det gjorde en tydelig forskel for danskerne. Rasmus opnåede således flere flotte placeringer og avancerede op til 2. pladsen.

Michala havde gennem hele stævnet kæmpet om placeringerne med en pige, Ebru Bolat fra Rumænien, men med blæsevejret opnåede Michala en klar fordel – takket være den fysiske træning, som hun har været igennem i Yachtklubben Furesøen – og så lå Michala foran rumæneren.

Der var stor ros fra deltagerne til de spanske arrangører i Palamos for et vel tilrettelagt stævne med fokus på gode sejladser og i det hele taget gode rammer for stævnet, fortæller formand for Yachtklubben Furesøen, Gert Eriksen.

Michala Høeg Norsell vandt guld blandt pigerne ved EM for Zoom8. Hun ses her med nr. 2 Ebru Bolat fra Rumænien og nr. 3 Emilie Homstvedt fra Norge.