Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Medal race blev vundet Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, som rykkede frem på en samlet fjerdeplads.

Baad og Thusgaard vinder sydamerikanske mesterskaber

49erFXerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub vandt søndag de åbne sydamerikanske mesterskaber. VM begynder om en uge samme sted, i Buenos Aires.

Af Troels Lykke |

Topformen er på plads kort før VM for Ida Marie Baad og Marie Thusgaard. De to danske 49erFX-sejlere vandt sent søndag dansk tid de åbne sydamerikanske mesterskaber, der blev sejlet i Buenos Aires, Argentina – samme sted, som fra 17. november er vært for årets VM.

Sejren kom i hus efter en overbevisende præstation med seks top-5 placeringer ud af ti mulige før Medal Race. I finalesejladsen satte Baad og Thusgaard trumf på med en andenplads og dermed en konsolidering af den samlede sejr.

”Vi har brugt stævnet som forberedelse til VM, og det var et stærkt felt, hvor alle de bedste var med. Vi føler os godt sejlende i øjeblikket, og vi håber at kunne skifte VM-sølvet fra sidste år ud med guld denne gang,” sagde Marie Thusgaard i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Dansk dobbeltsejr i Medal Race

Den tredje danske landsholdsbesætning med Maiken og Anne-Julie Foght-Schütt sluttede på 17. pladsen. Ingen danske både var ti start i mændenes 49er-klasse.

De danske landsholdsbesætninger har nu en uges yderligere træningsforberedelser frem til VM-starten den 17. november. VM er samtidig det første af tre stævner, der tæller med i den internt danske OL-udtagelse.