Gå til hoved-indhold
Sejlklubber

Gråsten-formand: DS må have fejllæst vedtægter

Vi er forundret over, at vi i dagspressen skal læse om en udtalelse fra Dansk Sejlunion, hvor formanden (Natorp) melder ud, at nu er det sidste chance for Gråsten Sejlklub.

Af Troels Lykke |

Hvis vi ikke retter ind og genoptager et medlem, som vi har ekskluderet fra Gråsten Sejlklub for snart 4 år siden, bliver vi smidt ud af Dansk Sejlunion den 1. oktober.

Sådan skriver formand for Gråsten Sejlklub, Lars Chresten Møller til pressen, som modsvar til onsdagens melding fra Dansk Sejlunion om at de vil give sejlklubben i Sønderjylland en sidste chance.

Formand Chresten Møller fortsætter:

Vi har været suspenderet fra Dansk Sejlunion siden den 1. maj 2015. Sejlklubben har faktisk fungeret ganske udmærket hen over sommeren uden direkte tilknytning til Dansk Sejlunion. Lige nu har vi det største antal medlemmer i vores juniorafdeling, som vi nogensinde har haft.

Vi skal fra sejlklubbens side præcisere, at formanden må have fejllæst egne vedtægter, og at dette ikke er sidste chance for Gråsten Sejlklub.

I Gråsten Sejlklub afventer vi generalforsamlingen i Dansk Sejlunion den 9. april 2016, hvor alle sejlklubber under Dansk Sejlunion får mulighed for at tilkendegive sin mening og afgive stemme for eller imod eksklusion af Gråsten Sejlklub.

Vi har fået rigtig mange meningstilkendegivelser og støtte fra landets sejlklubber gennem de sidste 3 år. Ingen af de mange sejlklubber under Dansk Sejlunion, som vi har hørt fra - og det er rigtig mange - ønsker et ordensudvalg under Dansk Sejlunion med juridisk beføjelse til at ændre på afgørelsen i en tvist om et problemfyldt medlem, der forud er dømt ude af sejlklubben af en generalforsamlingsmajoritet tæt på 100 %.

Det er netop denne uønskede beføjelse, som vi i Gråsten Sejlklub har sat os så hårdt op imod. Det er vores forsøg på at få synliggjort noget helt urimeligt, der nu fører til, at Dansk Sejlunion vil smide os ud af unionen.

Vi vil fra Gråsten Sejlklub opfordre såvel Dansk Sejlunion og Danmarks Idrætsforbund til at få ændret på de ikke tidssvarende og forældede vedtægter, der har bragt vores sejlklub ind i en presset, stressende og helt urimelig situation.

Hvis ikke der omgående bliver ændret på regelsættet (også fra politisk side), kommer vi desværre til at opleve en flugt væk fra vores foreninger, når det gælder lokal udvikling af vores foreninger baseret på en frivillig indsats.

På vegne af Gråsten Sejlklub
Lars Chresten Møller
Formand

content-loader
content-loader
content-loader