Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Måske kan du ende som de to 49erFXere Ida Marie og Marie, der tog VM-sølv i 2015. Foto: Troels Lykke

Team Danmark inviterer til uddannelse og sport

Dansk Sejlunion håber at se mange unge sejlere møde op, når Team Danmark fra 23. november afholder informationsmøder i hele landet om sport og ungdomsuddannelser.

 

Af Troels Lykke |

Fælles for alle unge idrætstalenter er, at når de kommer i teenageårene, så stiger kravene til både træningsmængde og skolegang. Heldigvis kan idræt og uddannelse kombineres.

Team Danmark tilbyder ambitiøse, unge atleter mulighed for  uddannelsestilpasning.

Så eksempelvis en gymnasieuddannelse forlænges fra tre til fire år. Inden for de fleste erhvervs- eller ungdomsuddannelser er der mulighed for at tilpasse uddannelsesforløbene på en måde, der frigiver ekstra tid til træning og konkurrence, fortæller Dansk Sejlunion. 

Dansk Sejlunion deltager
Fra 23. november og en uge frem afholder  Team Danmark fem informationsmøder i henholdsvis Aalborg, Herning, Aarhus, Odense og Roskilde, hvor du kan få mere at vide om ordningen og få svar på dine spørgsmål.

Dansk Sejlunion er med på alle fem møder – og håber at se en masse unge sejlere og deres forældre møde op.

”Vi vil gerne opfordre unge, ambitiøse sejlere mellem 14 og 18 år til at møde frem. Meget gerne sammen med én eller begge forældre og måske en træner, så man i fællesskab får et indtryk af, hvordan ordningen fungerer,” siger Jan Christiansen, talentudvikler i Dansk Sejlunion.

Han har også en opfordring til trænere og klubledere:

”Har du én eller flere lovende, unge sejlere hjemme i klubben, så prik dem på skulderen og fortæl dem om møderne.”  

Alle kan deltage
Team Danmark-møderne er gratis og åbne for alle. Tilmelding til møderne er ikke nødvendig.

Møderne er især relevante unge sejlere (14-18 år) med et vist sportsligt niveau – og som samtidig står over for valg af ungdomsuddannelse i løbet af 2016-17. Uddannelsestilpasning er også en mulighed, selv om man allerede er begyndt på en ungdomsuddannelse.

Sportslig godkendelse
Sejlere skal bruge en sportslig godkendelse fra Dansk Sejlunion for at komme ind på en Team Danmark-tilpasset uddannelse.

”Betingelserne omkring sportslig godkendelse er noget af det, vi gerne vil tale med sejlere, forældre og trænere om ved møderne,” siger Jan Christiansen.

Alle, der gerne vil vide mere om de kommende Team Danmark-møder og om uddannelsestilpasning kan kontakte Jan Christiansen, talentudvikler, jan.christiansen@sejlsport.dk – eller Nicolas Brandt Hansen, uddannelsesansvarlig i Dansk Sejlunion, nicolas@sejlsport.dk 

content-loader
content-loader
content-loader