Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kirketerp er grinder med legendariske 'Meat', Andrew Tayler, en 108 kilo America's Cup-legende, der har været grinder i 30 år.

Kirketerp klar igen på tysk TP52er Platoon

Vi taler med bådkaptajn og gast Martin Kirketerp, der er i Puerto Portals, Mallorca, hvor tolv både starter i morgen. - Vi har hyret Rod Davies som træner, siger Kirketerp.

Af Troels Lykke |

Det tyske Platoon-hold fra Hamborg har lavet midterplaceringer i de første stævner i år i Valencia og Porto Cervo i TP52 Super Series, og det er man ikke helt tilfreds med på holdet, hvor Marcus Wieser og Sebastian Col deles om strategi og taktik om bord, på det tolv mand store hold.

- Vi mangler at sætte tingene sammen, vi er ikke helt stabile nok, vi kan lave en dårlig bundmærkerunding og så mister vi virkelig mange både. Spileren bliver hevet ned på en tromle, den tages lige i mærkerundingen, det er som på en 49er, men går en lille ting galt, går det ikke. Vores bundniveau er for lavt, det skal hæves. Alle de andre hold har også kun proffer på bådene, så selv en lille fejl straffes hårdt. Men før stævnet hyrede vi Rod Davies (Anerkendt AC-sejler og træner, red.) for at få løftet os, forklarer Martin Kirketerp til minbaad.dk.

Martin Kirketerp, der i dag fylder 33 år, er after-grinder og bådkaptajn på båden, de er faktisk tre der passer båden, der blev bygget i Dubai for få måneder siden. I alt er der ni nye TP 52ere, der koster fra to mio. euro stykket uden sejl.

Platoon er designet under en boksregel af Judel Vrolic og hans TP52ere er pt. kendt for at være hurtigst på læns. På en anden båd, britiske Gladiator, sejler America's Cup-sejleren Mikkel Røssberg som trimmer.

52 WORLD CHAMPIONSHIP fleet

  1. Alegre GBR (Andy Soriano GBR)
  2. Azzurra ITA (Alberto and Pablo Roemmers ARG)
  3. Bronenosec RUS (Vladimir Liubomirov RUS)
  4. Gladiator GBR (Tony Langley GBR)
  5. Rán Racing SWE (Niklas Zennström SWE)
  6. Paprec FRA (Jean Luc Petithuguenin FRA)
  7. Phoenix BRA (Eduardo De Souza Ramos BRA)
  8. Provezza TUR (Ergin Imre TUR)
  9. Platoon GER (Harm Müller-Spreer GER)
  10. Quantum Racing USA (Doug DeVos USA)
  11. Sled USA (Tak Okura USA)
  12. Xio ITA (Marco Serafini)

Læs mere om TP52-serien

content-loader
content-loader
content-loader