Gå til hoved-indhold
Sådan så Bøgestrømmen ud i juni 2014. Nu er det igen tid til opdatering af ens søkort.Kort Nyt
Sådan så Bøgestrømmen ud i juni 2014. Nu er det igen tid til opdatering af ens søkort. Ny illustration af opdaterede søkort er på vej til artiklen.

Sejlrende i Bøgestrøm flyttes til dybere område

Enkel plan mellem Jungshoved og Nyord ved Møn sikrer 2,3 meter til lystsejlere gennem Bøgestrøm. Det sker blandt andet efter kritik på minbaad.dk. Flere sejlere var gået på grund.

Af Troels Lykke |

Det er populært at sejle med sejlbåd gennem den smukke Bøgestrøm mellem Sjælland og Møn. På det seneste har nogle både dog haft en lidt for spændende tur, da sejlrenden sander til. Det laver nyt samarbejde nu om på.

Da sandet i havet hele tiden er i bevægelse ender det nogle gange der, hvor det ikke er så hensigtsmæssigt som for eksempel i sejlrenden i Bøgestrømmen mellem Sjælland og Møn, nærmere betegnet mellem Jungshoved og den lille ø Nyord ved Møn.

Det bliver der nu rådet bod på, ved en enkel løsning som Vordingborg kommune, Søfartsstyrelsen og Kystdirektoratet har indgået aftale om. 

Bøjer flyttes til naturens sejlrende

I stedet for at kæmpe imod naturen og bruge mange penge på at oprense sejlrenden til de 2,3 meter, som er aftalen i Bøgestrømmen, flyttes bøjerne til sejlrenden ganske enkelt derhen, hvor naturen selv har skabt den dybeste dybde i farvandet.

-  Det har stor betydning for lystbådehavnene langs hele strækningen fra Bøgestrøm i øst til Storstrøm i vest, at få åbnet op for de mange sejlende turister, med en så enkel løsning, som den vi nu sætter i værk. Jeg er glad for, at vi fik landet en konstruktiv og økonomisk god aftale, siger havnechef i Vordingborg Havn, Jesper Kraft Andersen.

Staten har ansvaret for at holde 2,3 meters dybde i sejlrenden gennem den naturskønne og populære Bøgestrøm, hvor hundredvis af lystsejlere hver sommer sætter kurs på vej til eller fra Stege, Kalvehave eller hele vejen til Smålandsfarvandet.

Oprensning skal stadig til

Ved at flytte bøjerne og dermed sejlrenden derhen hvor det naturlige løb ligger nu, spares en del af oprensningen. Lidt skal der dog stadig rensens op, og Kystdirektoratet har indgået en aftale med Vordingborg Havn om fordeling af opgaven.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi med en enkel løsning både kommer lystsejlerne, naturen og økonomien i møde. Aftalen er et godt eksempel på en win-win løsning, hvor vi slår flere fluer med et smæk, udtaler afdelingschef i Kystdirektoratet, Hans Erik Cutoi-Toft.

Søfartsstyrelsen flytter bøjerne i ugen fra 25. maj i år, hvor oprensningen også vil begynde.

Det er i det gule område i højre side af kortet, at problemet har været, forklarer Horsens-sejler Christian Blæsbjerg til minbaad.dk, efter han gik på grund med sin First 36.7.

content-loader
content-loader
content-loader