Gå til hoved-indhold
Tilladelsen til at sejle kapsejlads i Optimistjolle omfatter dog ikke større stævner. Her et foto fra Kaløvig. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Tilladelsen til at sejle kapsejlads i Optimistjolle omfatter dog ikke større stævner. Her et foto fra Kaløvig. Foto: Troels Lykke

Sejlunionen vil aktivere Opti-sejlere uden klassebevis

Formålet med tilladelsen er at gøre det lettere for både sejlere, forældre, trænere og arrangører at komme igang med at sejle kapsejlads.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunion ønsker, at det er let for børn at komme i gang med at sejle kapsejlads. Den største juniorjolleklasse er som bekendt Optimistjollen, hvor der på både nationalt, regionalt og lokalt niveau er stor aktivitet.

I hele landet er der både klub- og privatejede joller af ældre dato, og for at gøre det let at deltage i konkurrencer giver Dansk Sejlunion tilladelse til at sejle kapsejlads i Optimistjolle uden at have gyldigt klassebevis.

Formålet med tilladelsen er at gøre det lettere for både sejlere, forældre, trænere og arrangører at komme igang med at sejle kapsejlads for derved at styrke mulighederne for et større aktivitetsniveau til lokale og regionale kapsejladser.

TORM Enkel kapsejlads 

Dansk Sejlunions kapsejladsansvarlige medarbejder, Mikael Jeremiassen fortæller til sejlsport.dk:

”For de mindst erfarne sejlere på klubniveau har vi i lang tid samarbejdet med klubberne om helt simpel kapsejlads. Konceptet TORM Enkel Kapsejlads, som en del klubber benytter, er indbegrebet af simple regler, men vi ser også et behov for et bindeled mellem den mest simple kapsejlads på klubniveau til f.eks. de større ranglistestævner og TORM Grandprix-serien. Lokalt og regionalt foregår der allerede mange virkelig gode aktiviteter, og det er blandt andet dem, vi ønsker at understøtte med tilladelsen til at sejle Optimistjolle uden klassebevis.”

Tilladelsen til at sejle kapsejlads i Optimistjolle omfatter dog ikke større stævner som fx TORM Grandprix, ranglistestævner, internationale stævner og lignende.

Se alt om kapsejlads i Optimistjolle uden klassebevis og konceptet "TORM Enkel Kapsejlads" her

content-loader
content-loader
content-loader