Gå til hoved-indhold
CB66 stiller store krav til manøvredygtighed, taktiske sans i højt tempo, da der ofte sejles 8 sejladser på en dag. Foto: Per HeegaardKapsejlads
CB66 stiller store krav til manøvredygtighed, taktiske sans i højt tempo, da der ofte sejles 8 sejladser på en dag. Foto: Per Heegaard

Prøv en udfordrende CB66er i Skovshoved

CB66eren et godt supplement til sejlsportsligaen, fortæller CB66-sejler Susanne Madsen.

Af Troels Lykke |

Sejlsport kan godt være vildt sjovt - men samtidig seriøst og festligt. Alt dette finder du i CB 66 klassen, som er en moderne sportsbåd til ca. 3 personer. 

Har du lyst til at prøve en sportsbåd har du nu muligheden på Skovshoved Havn lørdag den 26. september i forbindelse med afholdelse af det 4. sejlsportsliga stævne i 2015!

Sportsbåden er helt ideel til at lære at blive en god kapsejler- eller hvis du allerede har kapsejladserfaringen med dig, har du mulighed for at blive udfordret på alle fronter.

Højt tempo

Båden stiller nemlig  store krav til mandskabets manøvredygtighed, taktiske sans og energi niveau.

Der er højt tempo og mange sejladser afvikles på en dag - som regel op mod 8 sejladser, og hvor får man muligheden for at sejle så mange sejladser i løbet af et stævne.  Bådens max fart er ca. 20 knob, men den er relativt stabil og nem at sejle.

CB66´eren har sin egen klasse, men er også et supplement til sejlsportsligaen f.eks. for de sejlere, som senere ønsker at sejle i  sejlsportsligaen, eller som ikke endnu har kvalificeret sig.

CB 66 klassen afholder generelt stævner sammen med sejlsportsligaen, hvilket betyder, at man får et bredt sejlsportnetværk, og at man får kendskab til flere bådtyper. 

Sådan kommer jeg ud at sejle sportsbåd?

Du skal blot møde op på Skovshoved Havn ved klubhuset kl 16 - så vil sejlerne tage dig med ud på en prøvetur.

Vi stiller redsningsveste og lidt beklædning til rådighed, så det praktiske er på plads. Du vil også kunne få mere information og snakke med sejlerne efter prøvesejladsen, hvor der samtidig vil være mulighed for nyde en øl og spise en pølse. Vi gælder os til at se jer!, fortæller CB66-sejler Susanne Madsen.

CB66
Længde 6,60 m
Bredde 2,10 m
Dybgang 0,30 – 1,50 m 
Deplacement 500 kg
Storsejl 17,2 kvm 
Fok 7,3 kvm
Gennaker 38 kvm

content-loader
content-loader
content-loader