Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Aarhus-sejlerne dominerer VM.
Kapsejlads
Ida Marie og Marie var vildt glade efter onsdagens sejladser i Argentina.

Baad og Thusgaard sætter tre nye VM-prikker ind

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har vundet seks ud af otte indledende sejladser og fører VM i 49erFX i Argentina. I 49eren er Warrer og Thomsen nu langt fra top ti.

Af Troels Lykke |

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard leverede onsdag en ren magtdemonstration ved 49erFX-klassens VM i Buenos Aires ved at vinde alle dagens tre sejladser.

Dermed konsoliderede de to Aarhus-sejlere - og VM-sølvvindere fra 2014 - deres føring i den samlede stilling, hvor de har vundet hele seks ud af i alt otte indledende sejladser, skriver Dansk Sejlunion til pressen.

- 1, 1, 1 lækker dag!! Så er det guldfelt i morgen, hvilket bliver lige et niveau sværere. Men vi starter med det bedste udgangspunkt i de gule førertrøjer, skriver Ida Marie Baad og Marie Thusgaard på facebook.

Også de to øvrige danske landsholdsbesætninger markerer sig helt fremme i feltet. Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen ligger på fjerdepladsen, og lige efter som nummer fem følger søstrene Maiken og Anne-Julie Foght Schütt, viser stillingen fra Argentina.

Onsdag var sidste dag med indledende kvalifikationssejladser. Fra torsdag går VM ind i en ny fase, hvor de i alt 44 både deles i guld- og sølvfelter, således at de bedst placerede besætninger fra nu af møder hinanden i de resterende sejladser.

Warrer og Thomsen 49er på 23. plads
I herrernes 49er-klasse kniber det til gengæld med danske opmuntringer. Feltets enlige danske båd med Jonas Warrer og Anders Thomsen har præsteret både en anden- og en tredjeplads, men er også noteret for bl.a. to 25. pladser.

Dermed er de danske VM-sølvvindere fra 2014 langt fra førerfeltet – og må før de sidste tre dage i Buenos Aires tage til takke med en samlet 24. plads.

I begge klasser er der planlagt tre sejladser både torsdag, fredag og lørdag - foruden Medal Race, også lørdag. Alt er derfor stadig helt åbent.

Se interview med årets ISAF-sejler Peter Burling, der fører VM i 49er. Han er også rorsmand på Team New Zealand i America's Cup.

 

<iframe allowfullscreen frameborder="0" src="https://www.youtube.com/embed/gDgmT9iwew4" height="423" width="600"></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader