Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Fin opstart for 29’er Talentcenter i KDY

- Med talentcenteret har vi har en bedre rød tråd for unge sejlere i KDY, siger ungdomsleder Ann-Marie Mohr.

Af Troels Lykke |

For blot nogle måneder siden blev det annonceret, at KDY, Team Hørsholm, og en række lokale virksomheder investerede i et talentcenter for 29’er på Rungsted Havn.

Nu er de talentfulde sejlere fuldt aktive på Øresund og repræsenterede ved nationale og internationale træninger samt konkurrencer.

KDY, Team Hørsholm samt virksomhederne Weibel, RS Group samt Kreston Hørsholm har muliggjort at unge sejlere på Øresund kan fortsætte med at sejle i overgangsperioden mellem ungdom og elite.

Dette har resulteret i et talentcenter, hvor de lokale virksomheder har kunnet tilbyde de talentfulde sejlere fem helt nye 29’ere.

Team Hørsholm og KDY står for rammerne omkring træningsmiljøet, herunder Danmarks bedste skiff-træner Christian Peter Lübeck, fortæller KDY til pressen.

Cheftræner Christian Peter Lübeck, der selv er OL-sejler i Nacra 17, er imponeret over talentcenterets opstart:

”Sejlerne er yderst motiverede og med det nye udstyr har sejlerne de bedste forudsætninger for at udvikle sig”, siger Christian Peter Lübeck.

Ud i verden
Træningen hjemme – uden for Rungsted Havn – skal kunne give sejlerne den rette forudsætning og forberedelse til at kunne dyste både nationalt og internationalt.

Tre af talentcenterets besætninger har allerede været til træningslejr i Hellerup og til et stort stævne Cavalaire-sur-Mer, Sydfrankrig kombineret med en 5-dages træningslejr og et Eurocup stævne med 93 deltagende både over 4 dage samt.

Talentsejleren Jens-Philip Dehn-Toftehøj:

”Fra lørdag den 28. marts til tirsdag den 31. marts har Christoffer Langballe og jeg sejlet med i Dansk Sejlunions påskelejr i Hellerup. Vi har sejlet i Weibel båden DEN 2376 og det har været nogle fantastiske dage… Vi var glade og tilfredse og har bestemt lært meget af alt den hårdtvejrssejlads.”

Vært for træningssamling
Alle landets 29’er-sejlere var inviteret til Talentcenteret i Rungsted i weekenden den 11.-12. april, hvor cheftræner Christian Peter Lübeck havde lavet et program for alle sejlere. 13 sejlere var mødt op, og der var høj træningskvalitet på Øresund.

Ungdomsleder Ann-Marie Mohr er yderst tilfreds med opbakningen til talentcenteret:

”Mange sejlere har henvendt sig, da vi kan tilbyde de bedste faciliteter i området. Talentcenteret har allerede motiveret nogle af de yngre, kommende talenter, hvilket er meget positivt. Med talentcenteret har vi har en bedre rød tråd for unge sejlere i KDY”, siger Ann-Marie Mohr.

De udvalgte talentsejlere i KDY er på nuværende tidspunkt:

Team Weibel med Jens-Philip Dehn-Toftehøj & Christoffer Langballe
Team RS Group med Casper Ladefoged & Martin Michelsen
Team Kreston Hørsholm med Natascha Sauoma-Pedersen & Victor Wantzin

 

<iframe allowfullscreen frameborder="0" src="https://www.youtube.com/embed/klMd2I86o5M" height="423" width="600"></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader