Gå til hoved-indhold
Minbaad.dk er med i Singapore fra lørdag 7. februar, når der sejles i Extreme Sailing Series. Foto: Tristan StedmanKapsejlads
Minbaad.dk er med i Singapore fra lørdag 7. februar, når der sejles i Extreme Sailing Series. Foto: Tristan Stedman

Danske SAP Extreme Sailing Team fik forlænget millionkontrakt

Samtidig har Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner langt om længe, efter ringe resultater i 2014, hyret træner til Extreme 40-holdet. Valget faldt på den tidligere AC-sejler Michael Hestbæk.

Af Troels Lykke |

I den niende udgave af Extreme Sailing Series ™, der sparkes i gang om bare tre uger i Singapore, er danske SAP Extreme Sailing Team endnu engang klar til at konkurrere mod de andre syv pro hold.

Det imponerende konkurrencedygtig felt vil stå over for yderligere stærke wildcards besætninger, der er typiske ”hjemmebane teams”. Dermed er Extreme Sailing Series fuldtegnet med 8-10 hold på startlinjen.

Gram-Hansen vil udfordre podiet

Jes Gram-Hansen Co-Skipper af SAP Extreme Sailing Team:

"På vej ind i vores fjerde år, vil vores skarphed optrappes endnu et gear, også selvom vi forventer konkurrencen vil være utrolig hård. Det bliver tæt og forskellen med succes og sekundære positioner kommer til at blive afgjort i de afsluttende race ved hvert act”, siger Gram-Hansen.

"Vi ønsker at udfordrere podiumet, og kommer tilbage til Extreme Sailing Series mere motiveret end nogensinde. Det kommer ikke til at være let, mod de stærke modstandere og for at kunne gøre det, skal vi selv sejle endnu bedre. "

Som den officielle tekniske partner i serien og titelsponsor for SAP Extreme Sailing Team, har SAP løbende forbedret oplevelsen for fans og sejlere til at skabe en konkurrence, som aldrig set før.

SAP fortsætter med at levere forbedrede analyseværktøjer til både før og efter race, der giver sejlere, medier og fans større indsigt i situationerne på vandet end tidligere tilgængelige versioner.

Både Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner, co-skippere i SAP Extreme Sailing Team, vil fortsat arbejde tæt sammen med SAP, om at udvikle og forbedre SAP analyse redskabet funktioner til årets Extreme Sailing Series.

Funktioner der understøtter beslutningsprocessen hos sejlerne, og øger effektiviteten i deres race strategi der udførelse på vandet.

Igen i år vil SAP Extreme Sailing Team have både Brad Farrand og Thierry Douillard på mandskabslisten, de har begge en stor mængde værdifuld erfaring i Extreme Sailing Series.

Dansk 49er om bord - Hestbæk som træner

Desuden vil SAP Extreme Sailing Team byde velkommen til et nyt talenter på besætningslisten i form af sølv medaljevinder i Youth 49er Worlds, Mads Emil Stephensen Lübeck.

Han er ny i multihulls men har vist en ægte dedikation, når det gælder om at vinde. Onshore holdet vil blive støttet af Sports Performance Director, 49er rorsmand Michael Hestbæk, en særdeles erfaren skipper i Olympiske klasser og internationale serier.

Holdet vil ikke tage udfordringen let, og forventer at 2015 kan blive et ganske anderledes år og har brug for at være klar fra første sejlads.

Stævne i Hamborg

De bekræftede Acts i 2015 i Extreme Sailing Series ™ omfatter nu også Hamburg. Rasmus Køstner:

"Vi har sejlet i Tyskland meget i hele vores karriere, og nyder de udfordringer hver sted har. Et stort plus er interessen for kapsejlads i Tyskland, den er enorm, så at vinde allerede trofaste fans og få nye fans kan ikke skade. Med vores partnerskab med SAP hvis oprindelse og historie er forbundet med Tyskland er vi stolte af at dele deres engagement i sejlsport. Vi har altid oplevet fantastisk atmosfære ved tidligere arrangementer," siger han i en pressemeddelelse.

Michael Hestbæk, der er privat sejlerven med Jes Gram-Hansen, bliver nu holdets træner. Hestbæk ses her i 2013 til Starbåds-sejlads på Bahamas. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader