Gå til hoved-indhold
Jonas Høghs jolle når netop at blive klar til VM. Foto: Dansk SejlunionKapsejlads
Jonas Høghs jolle når netop at blive klar til VM. Foto: Dansk Sejlunion

Jonas Høgh klar til VM efter kaotisk optakt

Ny Finnjolle ankom til VM i miserabel stand – bl.a. med hul i bunden. Efter flere dage hos en lokal bådbygger er både jollen og Jonas Høgh-Christensen klar til VM-start tirsdag på New Zealand.

Af Sara Sulkjær |

Den kommende uges Finnjolle-VM på New Zealand vil give et første fingerpeg om, hvor OL-sølvvinder Jonas Høgh-Christensen står i forhold til de øvrige topsejlere - på et tidspunkt med under ti måneder til OL i Rio.

Stævnet er det første siden OL i 2012, hvor Høgh forud har haft mulighed for at træne optimalt over et længere forløb.

- Jeg synes, formen er god. Vi har lavet nogle gode forberedelser i efteråret, og jeg har glædet mig til at komme her til VM og se resultatet af det hårde arbejde, fortæller Jonas Høgh-Christensen dagen før VM-starten i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Høgh indledte sit comeback tilbage i juli – samtidig med, at han flyttede til New York. Siden da har han med base i Florida trænet intenst sammen med en international gruppe af erfarne Finnjolle-sejlere.

Båd med overflade som et månekrater

Optakten umiddelbart før VM er til gengæld forløbet alt andet end optimalt. Hans nye jolle ankom til New Zealand i miserabel stand – med en overflade, som med Høghs ord lignede et ”månekrater”.

Oveni konstaterede han under træningen, at jollen tog vand ind, og efter rundt regnet 50 timers ihærdig søgen lykkedes det at spotte et lille hul i bunden. Jollen har derfor tilbragt flere dage hos en lokal bådbygger, og helt til det sidste bliver der arbejdet på at få den i tiptop stand.

- Det har stort set været de værst tænkelige forberedelser. Vi står her 16 timer før, VM starter, og båden vender stadig på hovedet, fordi vi er i gang med flere reparationer, så det har været op ad bakke, forklarer han.

Skal vænne sig til stort felt

- Jeg har lidt svært ved at vurdere mine forventninger til VM. Jeg har ikke sejlet i et stort felt med 90 både siden 2012. Det skal man lige vænne sig til, siger Høgh, der på grund af reparationerne måtte opgive at stille op i den traditionelle træningssejlads dagen før VM.

- Nu starter jeg i stedet lige på og hårdt. Der er ikke udsigt til ret meget vind hen over ugen, så det skal nok blive et udfordrende VM, siger Jonas Høgh-Christensen.

Fakta

Jonas Høgh-Christensen er 34 år. Han har vundet VM-guld i 2006 og 2009 samt OL-sølv i 2012. Ved VM i 2014 gjorde han kortvarigt comeback – med en 11. plads, som sikrede en dansk nationsplads ved OL i Rio.

Han meddelte sit comeback i slutningen af marts og har siden juli trænet intenst – både fysisk og på vandet. Ved For-OL i august opnåede han en syvendeplads.

Foruden Høgh stiller også den unge dansker André Højen Christiansen op ved VM. Stævnet indgår ikke i den danske OL-udtagelse - de tre stævner i udtagelelsesserien begynder med World Cup'en i Miami, januar 2016..              

content-loader
content-loader
content-loader