Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Mapfre i kæntring, der bliver råbt igennem.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

SCA og Dongfeng i luv kæntringer - se nu Mapfre vælte

Kvinderne på SCA i Volvo Ocean Race kæntrede i Stillehavet i morges. - Vi lå på den forkerte side i 40 minutter, fortæller den svenske Onboard Reporter Anna-Lena Elled.

Af Troels Lykke |

De seks både i Volvo Ocean Race har nu sejlet en tredjedel af strækningen mellem Auckland og Itajai i Brasilien. Både Team SCA og Martins Strömbergs Dongfeng Race Team har kæntret ufrivilligt.

Dongfeng smed sig ned og fik 300 liter vand ind i båden. Hverken båd eller mandskab kom til skade.

Det tog næsten tre timer for Dongfeng, før alt var godt igen i en kulsort nat, fortæller Yann Riou, onbord reporter fra det kinesiske hold, der lavede et chinese gype til luv med gennaker oppe.

Også på SCA gik det galt klokken seks i morges dansk tid med en brutal kæntring i det kolde vejr, med 8-10 meter høje bølger.

– Vi lå på den forkerte side i fyrre minutter inden vi langsomt kom tilbage, siger Onboard Reporter Anna-Lena Elled. Ingen kom til skade.

37,1 knob

Bådene befinder sig i det sydlige ishav. Det blæser over15 m/sek. og området kaldes for ’Roaring forties’ og ’Screaming fifties’ nede ved 40:e og 50:e breddegrad.

Team Brunel fører stadig men nu kun med få sømil foran Abu Dhabi Ocean Racing, der havde fartrekord på 37,1 knob. Flere både rapporterer om skader på sejl og bådene.

Se video med Jens Dolmer fra Brunel: Champagne sailing, siger danskeren.:

 

<iframe allowfullscreen frameborder="0" src="https://www.youtube.com/embed/KQFjXrHiKgI" height="423" width="600"></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader