Gå til hoved-indhold
SKS surfer til sejr i Faaborg. Foto: Sivertsen PhotographyKapsejlads
SKS surfer til sejr i Faaborg. Foto: Sivertsen Photography

Liga i Faaborg: Skovshoved vinder foran Aabenraa

To ligasejre i træk gør Skovshoved Sejlklub til favorit som dansk mester for klubhold 2015. Se TV-interview med bl.a. Nordbjerg, tidligere dansk mester i matchrace. Fire hold nu i Champions League.

Af Troels Lykke |

Sejlsportsligaen har det med at trække tætte dramaer op af hatten den ene gang efter den anden. Seneste ligastævne i Faaborg er et godt eksempel.

Ganske vist vandt Skovshoved forholdsvis klart med 67 point. Men herefter fulgte nummer to, tre og fire - alle med med 60 point! Det var således antallet af førstepladser undervejs i stævnet, der skulle afgøre placeringerne.

Her viste optællingen seks sejre til Aabenraa Sejlclub, tre sejre til Aarhus Sejlklub og to sejre til Kerteminde Sejlklub.

Ét point afgjorde Champions League-billet
For at sætte en streg under dramaet, så var de indbyrdes placeringer mellem Aabenraa og Aarhus afgørende for, hvem af de to der sikrede sig den fjerde og sidste danske billet til SAILING Champions League i næste måned.

Billetten gik til Aabenraa – men havde Aarhus i blot én af de 14 sejladser i weekendens løb opnået én placering bedre, så havde Aarhus været på vej til Sardinien....

”Vi er glade for at blive tre’er ved stævnet. Men vi kom herned for at blive udtaget til Champions League. Det glippede, og det er en kæmpe skuffelse, som man lige skal bruge nogle timer på at ryste af sig,” sagde Aarhus-skipper Peter Warrer.

De tre danske Champions League-pladser går til nummer ét, to og tre i den samlede ligastilling efter Faaborg-stævnet.

Her fører Skovshoved Sejlklub (52 p.) foran Hellerup Sejlklub (45 p.) og med Aabenraa på tredjepladsen (43 p.), Aarhus er nummer fire (42 p.). Som forsvarende titelindehaver fra 2014 er KDY sikret en fjerde dansk CL-billet.

Lynæs tabte pusten
Tilbage til stævnet i Faaborg. Fredag og lørdag var det især oprykkerne fra Sejlklubben Lynæs, der dominerede – med tre 1. og tre 2. pladser i de første seks sejladser. Det skabte luft til forfølgerne med Skovshoved i spidsen.

”Vi kom rigtigt godt fra start første dag, hvor vi ikke rigtigt lavede nogen fejl. Det var langt bedre end noget af det, vi har præsteret til de andre stævner. Så vi var helt vildt glade,” sagde Lynæs-skipper Sofus Pedersen til sejlsportsligaen.dk

”Så sker der desværre det, at en af vores gaster måtte rejse hjem til noget fødselsdag, så i dag (søndag, red.) har vi en ny gast med – som ikke har sejlet så meget i denne her bådtype og ikke har trimmet gennaker før. Og så var det selvfølgelig lige i dag, det blæste mest,” sagde Sofus Pedersen.

Lynæs sluttede på sjettepladsen til sidst – klubbens hidtil bedste placering i ligaen.

SE TV-INTERVIEW MED SEJLERNE

Slutspurt af Aabenraa
Aabenraa Sejlclub lå længe midt i feltet, men rykkede frem til allersidst efter sejre i holdets tre afsluttende sejladser. Lige præcis nok til en andenplads – og kvalifikation til Champions League.

”Vi er glade for resultatet. Det er nok lidt mere, end vi havde forventet. Vi er lidt tunge i den helt tynde luft (fredag, red.), men når der kommer noget luft, så kan vi igen,” sagde Aabenraa-skipper Lars Thiellesen om holdets stærke slutspurt, der blev hjulpet på vej af den tiltagende vind lørdag (6-8 m/s) og især søndag (8-10 m/s).

Tæt på DM-titel
Skovshoved Sejlklub kom til Faaborg med samme stærke besætning som ved de to stævner i foråret: Cille Smedegaard, Peter Lang, Jakob Groth og skipper Lars Nordbjærg. Holdet var i top-to fra start til slut – dog med enkelte udfald undervejs.

”Et fantastisk stævne i nogle fantastiske rammer,” sagde Lars Nordbjærg. ”Vi havde lidt knas her til morgen (4. og 5. plads i første to sejladser søndag, red.). Men vi har trods alt lavet en rimelig stabil serie, så vi er godt tilfredse.”

Er DM-titlen hjemme?

”Vi er nogle point foran. Det skulle vi meget gerne kunne holde på vores hjemmebane,” sagde Nordbjærg.

Før sidste stævne i Københavns Havn den 26. og 27. september har Skovshoved et samlet forspring på syv point ned til de forsvarende mestre, Hellerup Sejlklub.

Det betyder, at kan Skovshoved holde en syvendeplads eller bedre ved sæsonafslutningen, så er DM-titlen i hus.    

Slutstilling i Faaborg
1. Skovshoved Sejlklub 67 points
2. Aabenraa Sejlclub 60 points
3. Aarhus Sejlklub 60 points

Samlet stilling efter stævner i Skive, Horsens og Faaborg

 

1 Skovshoved Sejlklub (dk)16 18 18 52
2 Hellerup Sejlklub (dk)14 17 14 45
3 Åbenrå Sejlclub (dk)13 13 17 43
4 Aarhus Sejlklub (dk)17 9 16 42
5 Kerteminde Sejlklub (dk)12 8 15 35
6 Frederikshavn Sejklub (dk)18 14 1 33
7 Faaborg Sejlklub (dk)5 15 11 31
8 Sejlklubben Lynæs  (dk)8 10 13 31
9 Kongelig Dansk Yachtclub (dk)1 16 12 29
10 Kaløvig Bådelaug (dk)15 4 10 29
11 Roskilde Sejlklub (dk)11 11 5 27
12 Horsens Sejlklub (dk)2 12 9 23
13 Hadsund Sejlklub (dk)10 5 8 23
14 Skærbæk Bådeklub (dk)4 6 7 17
15 Vallensbæk Sejlklub (dk)7 7 2 16
16 Sønderborg Yacht-Club (dk)6 2 6 14
17 Silkeborg Sejlklub (dk)9 1 3 13
18 Middelfart Sejlklub (dk)3 3 4 10

 

content-loader
content-loader
content-loader