Gå til hoved-indhold
Den nye rute i Københavns havn skal sørge for at de store skibe ved hvor, at fritidssejlerne befinder sig.Tur
Den nye rute i Københavns havn skal sørge for at de store skibe ved hvor, at fritidssejlerne befinder sig.

Ny rute til fritidssejlere ud fra Københavns Nordhavn

Som følge af øget erhvervstrafik ved Københavns havn, har Søfartsstyrelsen afmærket en ny anbefalet sæsonbestemt rute til fritidssejlere, for sikrest muligt at passere trafikken. Se hele kortet.

Af Maximillian Hjorth Beste |

Et nyt havneområde bliver i disse år opført uden for molerne af Københavns havn, og vil ligge næsten parallelt med Kronløbet. Det fortæller Søfartsstyrelsen til pressen.

Den inderste del af området bliver allerede nu brugt som krydstogtterminal, og de store skibe kræver meget plads for at kunne manøvre. 

Den yderste del af det nye område vil derudover blive passeret af store tankskibe der sejler gennem Kongedybet fra Prøvestensterminalen.

Det medfører at området, der flittigt bliver benyttet af fritidssejlere, vil være uhensigtsmæssig at benytte i forhold til sikkerheden. 

Lysbøjer på begge sider

Den nye rute vil i stedet være udlagt mellem Stubben i nord og to afmærkede rutepunkter til Lynetteløbet. Passagen af Kronløbet vil være afmærket med lysbøjer på begge sidder.

Langs Kronløbet og Kongedybet, vil der med afmærkninger, være angivet hvor de store skibe sejler. Søfartsstyrelsen anbefaler at fritidssejlere bør passere områderne hurtigst muligt, og holde sig til den nye rute. 

Den nye rute skal sørge for at de store skibe ved hvor, at fritidssejlerne befinder sig, samt sørge for at sikre sejladssikkerhed for fritidssejlere. 

Læs mere præcist om positionerne bl.a.: her

Bøjer vil være udlagt hvert år mellem 1. april og 15. november, og vil bestå af gule stager med krydstopbetegnelse og lys. 
content-loader
content-loader
content-loader