Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

35. America's Cup er blevet kortere

Cuppen på Bermuda i 2017 sejles kun i maj og juni for at være mere intens, fortæller America's Cup-ekspert Jack Griffin fra Cupexperience.com til minbaad.dk. Bliv klogere på cuppen og AC50erne.

Af Troels Lykke |

Se her planen for America's Cup, hvor det ses at der sejles over en kortere periode på Bermuda i 2017. Det bliver i 50 fods katamaraner, der vil kunne foile over 50 knob, vurderer Christian Kamp fra Artemis.

Lige nu sejles der i AC 45 One Design i World Series i 2016, mens der udvikles i AC45 Turbo med højere mast, men AC50 bliver endnu vildere.

Et sted hvor det bliver svært at opdrive et hotelværelse. Alt er allerede udsolgt fik vi af vide af AC-folk fra Bermuda fornylig.

Louis Vuitton har bl.a. lejet et helt hotel til deres ansatte og forretningsforbindelser.

Man arbejder også på at få en ekstra flyafgang fra London mod Bermuda og for at få sænket priserne, der let kan ryge op på 8.000 kr. tur-retur fra London.

- America's Cup er den mest interessante sejlads, der findes og den ældste, forklarer ingeniør og AC-ekspert Jack Griffin fra www.cupexperience.com

Vi mødte ham i denne måned mødte til Star-sejlads på Bermuda. Han formår at få en del oplysninger ud af cuppen, der ellers betragtes som lukket land.

Ben Ainslie kæntrer her i december i år ved Isle of Wight i udviklingsbåden AC 45 Turbo, der har højere rig end AC 45 One Design. Foto: Harry KH / Land Rover BAR

content-loader
content-loader
content-loader