Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Warrer og Thomsen er storfavoritter til DM i 49er. Her ses de ved VM i Santander i 2014, hvor de tog sølv. Foto: Troels Lykke

Warrer, Baad og andre OL-esser til kæmpe skiff-DM

I weekenden 3.-4. oktober sejles DM i skiff i 49er og 29er, samt klassemesterskab i 49erFX. Mere end 100 sejlere fra 11 nationer møder op i Hellerup.

Af Troels Lykke |

Fremmødet bliver stort i Hellerup Sejlklub, når 49er, 49erFX og 29er klasserne konkurrerer om mesterskabstitler i den kommende weekend.

Antallet af tilmeldte besætninger er med 49er med 17 både (DM), 49erFX med 23 både (Klassemesterskab) og 29er: 18 både (DM)

Til mesterskaberne er der udover danske besætninger repræsenteret 11 andre nationer.

Den store udenlandske interesse for stævnet skyldes, at DM for 49er afholdes i forlængelse af Dansk Sejlunions træningslejr for 49er-klassen. Efter mesterskaberne fortsættes der med træningslejr for 49erFX. Det skriver sejlsport.dk

Dansk Sejlunion står for træningslejrene for 49er og 49erFX i et træningssamarbejde med det tyske forbund, Deutscher Segler-Verband.

Tidligere på året har Deutscher Segler-Verband afholdt to træningslejre for 49ere i Kiel. I samarbejdet med det tyske forbund honorerer Dansk Sejlunion med to træningslejre i efteråret, henholdsvis i forbindelse med mesterskaberne i 49er og 49erFX og derefter på landsholdslejren i Oure i uge 42.

Skift af fokus i 49er-træningen

Det er ideelt for Dansk Sejlunions landsholdssejlere, at træningslejrene i 49er og 49erFX afholdes i forbindelse med mesterskaberne, da fokus i træningen står over for et skifte. Dansk Sejlunions klassetræner for 49er, Adam Malling, fortæller:

”Der har været en lang periode med fokus på fart i landsholdtræningen af 49erne. Vores fokus skifter nu, hvor vi fokuserer mere på selve kapsejladsen. Nu hvor vi har kapsejladsfokus i træningen, er det ideelt at afslutte med et stævne med regulær kapsejlads. Vores træningslejre er åbne for alle. Så når vi har almindelig træning med banesejlads, vil vi rigtig gerne have de unge med. Der ligger en forpligtelse for landsholdssejlerne til at vidensdele med de unge efter vores filosofi, som også er kendt som den danske model”, slutter Adam Malling.

Forbundstrænerne på træningslejrene for 49er og 49erFX kommer fra tre nationer: Adam Malling fra Dansk Sejlunion, den tyske forbundstræner Thomas Rein, og den irske forbundstræner Ian Barker, som er tidligere sølvmedaljevinder til OL i Sidney.

content-loader
content-loader
content-loader