Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Se kæntring fra Aschenbrenners båd.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Derfor kæntrede Aschenbrenner i Fremantle

Dykkere var klar efter dramatisk kæntring i M32 for dansk hold. Se optagelser fra båden. Joachim Ashenbrenner fortæller til minbaad.dk hvad der gik galt.

Af Troels Lykke |

Joachim Aschenbrenner kæmper for gode placeringer. Det går ikke helt som han og KDY-holdet havde håbet på ved World Match Racing Tour i Fremantle. Han ligger sidst i gruppe B, viser resultatlisten.

I den friske vind måtte han også smide M 32eren om på siden. Aschenbrenner forklarer:

- Vi kommer ind til gaten hvor en anden båd bommer foran os ind til mærket. Min vurdering er at vejen bagom er meget risikabel og formentlig ville ende i et t-bone med en fart på 15-20 knob. Derfor vælger jeg bomningen indenom, hvorefter vi bliver luffet op så vi sejler over mærket, mens den anden båd rammer os og skubber os yderligere mod vinden ind i en kæntring, fortæller rorsmanden.

- Efter kæntringen kommer der hurtigt et par sikkerhedsbåde, hvor der blandt andet er dykkere ombord, så sikkerheden er i top. Båden bliver vendt tilbage og så er vi faktisk klar til næste race 15 minutter senere.

Se kæntring udefra.

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/5RsknzfeWGo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader