Gå til hoved-indhold
Sejlsportscenteret er tegnet af arkitektfirmaet Entasis A/S fra København. Direktør Christian Cold fortæller at det bliver et hus, der skal kunne tåle saltvand. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Sejlsportscenteret er tegnet af arkitektfirmaet Entasis A/S fra København. Direktør Christian Cold fortæller at det bliver et hus, der skal kunne tåle saltvand. Foto: Troels Lykke

Sejlsportscenter bliver i gråt for sejlere bruger farver

- Aarhus Sejlsportscenter skal kunne klare saltvand. Og det bliver et betonhus med stål og med trædæk og træfacader, der bliver grå med tiden, fordi sejlere går i farvestrålende tøj, siger chefarkitekt.

Af Troels Lykke |

I denne uge var der første spadestik til Aarhus Internationale Sejlsportscenter, der skal stå færdigt i april 2018. Det 3100 kvadratmeter store sejlsportscenter i to etager bliver nu opført direkte ved Bugtpromenaden på Aarhus Ø.

Og det er yderst vigtigt at sejlsportscenteret bliver færdigt på denne dato, da der tre måneder senere vil være VM på Aarhus Bugten for samtlige olympiske sejlsportsdicipliner.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter er tegnet af arkitektfirmaet Entasis A/S fra København. Og direktør Christian Cold fortæller at det bliver et hus, der skal kunne tåle saltvand.

- Det skal kunne klare havnemiljøet og saltvand. Det bliver et betonhus med stål og med trædæk og træfacader, der bliver grå med tiden. Og det gør det fordi sejlerne altid går i farvestrålende tøj, og det er sejlerne der skal være i centrum, fortæller Christian Cold om sejlsportscenteret, der får en terrasse mod syd, ind mod byen og et bredt slæbested ud mod havnen.  

Det bliver et sted hvor OL-sejlere som Jonas Warrer, Ida Marie Baad og Marie Thusgaard vil have deres 49ere i den store hal, når de skal repareres.

Et fitnesscenter til sejlerne kommer der også. Men sejlsportscenteret er ikke kun for eliten, selvom Dansk Sejlunion også får kontor til OL-landstræner Peter Hansen og andre.

I alt bliver der 16 arbejdspladser i bygningen, hvor også Sailing Aarhus, sammenslutningen af Aarhus-sejlklubberne holder til, men også Aarhus Sejlklubs jolleafdeling vil være der.

8.00 skolebørn årligt

Men Sejlsportscenterett bliver også et sted for skolebørn i Aarhus, der skal prøve sejlerlivet. Og netop det ser direktør for Sailing Aarhus, Thomas Capitani, en idé i, når det gælder rekruttering af nye sejlere.

- Stedet her vil have kapacitet til at modtage to til fire klasser hver dag. Det vil altså sige, at Sejlsportscenteret kan få besøg af 8.000 Folkeskoleelever årligt. Og med det besøgstal giver det os mulighed for at rekruttere nye sejlere til sejlklubberne i Aarhus-området. Alene de seneste to år har vi i Aarhus-sejlklubberne haft 2500 Folkeskoleelever på vandet, forklarer Thomas Capitani, der var vært for på havnen i mandags, hvor simultane spadestik på Aarhus Ø, blev taget af Team Danmark-direktør Lone Hansen,  Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), Hans Skou (V), formand for Fonden Aarhus Internationale Sejlsportcenter, og Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice.

82 mio. kroner

Finansieringen til Sejlsportscenteret, der vil stå i 82 mio. kroner, er blandt andet blevet til efter at Salling Fondene donerede 10 mio. kroner, Nordea Fonden ydede 16 mio. kroner.

Men det var A. P. Møller og Hustrus Fond,der lagde ud med en donation på 36 mio. kroner, da projektet i sin tid blev lanceret for tre år siden.

Aarhus Byråd gav samtidig en låneramme på 10 mio. kroner. 

Det bliver Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter, der skal eje og drive sejlsportscentret, der er stiftet af Sailing Aarhus i tæt samarbejde med Dansk Sejlunion, Team Danmark, Idrætssamvirket Aarhus og Aarhus Kommune.

Foto: Capitani

OL-sejleren Jonas Warrer fra 49eren og Hans Natorp fra Dansk Sejlunion satte også en spade i jorden på den nye byggeplads, der ligger helt ud til Aarhus Lystbådehavn og helt op mod kystpromenaden. Foto: Capitani

content-loader
content-loader
content-loader