Gå til hoved-indhold
Paul Elvstrøm vil for altid være et ikon i sejlsporten. Måske det største, netop på grund af hans kreativitet. Foto: Elvstrøm SailsKapsejlads
Paul Elvstrøm vil for altid være et ikon i sejlsporten. Måske det største, netop på grund af hans kreativitet. Foto: Elvstrøm Sails

Elvstrøms kreativitet gjorde ham til vinder

- Paul Elvstrøm en af de mest kreative personer i sejlsporten på verdensplan nogensinde. Han står bag et hav af innovative produkter, siger sportschef Thomas Jacobsen.

Af Troels Lykke |

Det er en kæmpe, der er faldet, og nyheden rammer hårdt i dansk sejlsport.

Sportschef Thomas Jacobsen fik besked om Elvstrøms død via medierne.

- Jeg må lige synke en klump i halsen. Også selv om jeg ikke kendte Paul særligt godt personligt. Jeg har mødt ham nogle få gange, men han var som en fader for os alle, siger Thomas Jacobsen til Ekstra Bladet.

- Han fylder meget i alles bevidsthed, og han efterlader sig et enormt tomrum. Ikke bare i Danmark, men internationalt. Der er ingen sejlere over 30 år noget sted i verden, som ikke kender Pauls navn.

Stor indflydelse på sporten

- Han har haft en enorm indflydelse på sporten. På reglerne, på udstyret og den måde, vi sejler på, siger Thomas Jacobsen.

Sportschefen fremhæver den innovative side af Paul Elvstrøm som hans måske stærkeste. Sportsligt såvel som teknologisk var den danske sejler en foregangsmand på verdensplan, og han skaffede sig markante fordele over sine konkurrenter i kraft af sin opfindsomhed.

- Han var en af de mest kreative personer i sejlsporten på verdensplan nogensinde. Han står bag et hav af innovative produkter og har opfundet en lang række teknologiske løsninger, som stadig er i brug, siger Thomas Jacobsen.

- Han var selvfølgelig en yderst kompetent sejler, men han var også langt foran sine konkurrenter på grund af sin kreativitet.

Ainslie nåede flere OL-medaljer, men Elvstrøm er stadig den største, sagde han til eb.dk i 2012

Kilde. eb.dk

Baileren har Elvstrøm været med til at udvikle.

content-loader
content-loader
content-loader