Gå til hoved-indhold
Elvstrøm var forud for sin tid og bidrog til at drive udviklingen af den moderne sejlsport, siger Natorp. Foto: World SailingKapsejlads
Elvstrøm var forud for sin tid og bidrog til at drive udviklingen af den moderne sejlsport, siger Natorp. Foto: World Sailing

Natorp: Elvstrøm var forud for sin tid

Dansk Sejlunions formand Hans Natorp hylder Paul Elvstrøm som det største navn i dansk idræt gennem tiderne. I kraft af enestående resultater og en ufravigelig insisteren på fairplay. Se også DR-indslag.

Af Troels Lykke |

Paul Elvstrøm var forud for sin tid og bidrog til at drive udviklingen af den moderne sejlsport, siger Hans Natorp, Dansk Sejlunions formand, i anledning af Paul Elvstrøms død: 

"Paul Elvstrøm er et ikon – ikke kun i dansk idræt, men i sejlsport på verdensplan. Paul satte nye standarder for opfindsomhed, innovation, perfektionisme, træning og vilje til sejr samtidig med, at han var et forbillede i sportsmanship og kammeratskab.

Opfandt bailer, winchblok

Den moderne sejlsport er formet af Paul Elvstrøm – både med helt konkrete opfindelser (bailer, winchblok osv.) og med hans påvirkning af formatet og kulturen omkring kapsejladsen.

Det skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Mange af de ting, vi i dag ser som nye tiltag i sejlsporten, er noget, som Paul lagde grundideen til og forudsagde for mange år siden. Han var forud for sin tid og bidrog til at drive udviklingen af den moderne sejlsport.

Se TV-indslag på DR med Elvstrøm

For dansk sejlsport har Paul Elvstrøm haft uvurderlig betydning. Vores sejlere fra ung til gammel, fra tursejler til elitesejler vil for altid være inspireret af Pauls glæde og finesse ud i sejlsporten.

Enestående vindertalent

Hans fire OL-guld og de mange VM- og EM-titler vundet på tværs af adskillige bådklasser vil for altid stå som det håndgribelige vidnesbyrd om Pauls enestående talent og vinderinstinkt.

Side om side med resultaterne står Pauls ufravigelige og karrierelange insisteren på fairplay og respekt mellem konkurrenter. Også her var han kompromisløs. Han sagde det med ordene: "Hvis du i processen med at vinde taber dine konkurrenters respekt, så har du ingenting vundet." 

"Vi kan i sejlsporten alle føle os stolte og privilegerede over, at dansk idræts største navn gennem tiderne kom fra netop vores sport," siger Hans Natorp og udtrykker på Dansk Sejlunions vegne:

"Æret være Paul Elvstrøms minde."      
content-loader
content-loader
content-loader