Gå til hoved-indhold
Havnefoged Kim Rasmussen stod klar i sin nye uniform, da kongeskibet anløb Rudkøbing Havn torsdag. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts AvisKort Nyt
Havnefoged Kim Rasmussen stod klar i sin nye uniform, da kongeskibet anløb Rudkøbing Havn torsdag. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Kongeskibet i Rudkøbing: Orange arbejdstøj er skiftet ud

Dannebrog lagde torsdag til i Rudkøbing, hvor bugserbåd, havnefolk samt havnefoged var stadset op.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Selv Rudkøbing Havns bugserbåd, Rudskallen, er standsmæssigt stadset op i disse dage. Den 100 år gamle bugserbåd er nemlig klædt på med hvid dug i stævnen, så bådens gummifendere ikke sætter sorte "kyssemærker" på Dannebrogs hvide skrogsider.

Rudskallen kom kortvarigt i brug torsdag ved Dannebrogs ankomst, og bugserbåden er også klar ved afgangen fredag aften, hvis Danmarks mest prominente skib igen skulle få brug for et lille, hjælpende skub - eller træk.

Arbejdstøj er opgraderet 

Presenningdugen i stævnen er blot en af mange detaljer Langeland Kommunes havnefoged, Kim Rasmussen, har sat flueben ved i de sidste måneder. En anden er anskaffelse af nogle stykker frisk egetømmer til Honnørkajens fortøjningsringe. De kom i brug torsdag, da havnens medarbejdere, Arne Nielsen og Jens Fabricius, havde tørnen som trossegaster for kongeskibet.

I dagens anledning havde de to havnefolks arbejdstøj fået en opgradering og deres vante, orange arbejdstøj fik en fridag på bøjlen.

- Der skal være styr på det hele, så vi har haft travlt, men det har været en god oplevelse, fortæller Kim Rasmussen til fyens.dk.

Hustru i gang med sytøjet

Havnefogeden havde en slags generalprøve for tre år siden, da Dannebrog lå tæt på samme kaj i forbindelse med regentparrets uofficielle besøg i Tranekær. Det var ved den lejlighed, at en galease fra Rudkøbing under en uheldig manøvre kom for tæt på kongeskibet og knækkede Dannebrogs flagspil. Kongeskibets tømmermand kom på søndagsarbejde, og få timer efter vajede det kongelige agterflag igen fra Dannebrogs smukke klipperhæk.

Siden kongeskibets anløb blev officielt i starten af februar, er der holdt planlægningsmøder for udarbejdelse af en drejebog for besøget. Kim Rasmussen har deltaget i flere af disse møder med bl. a. repræsentation fra Dannebrog og kongehuset samt medarbejdere fra statsforvaltning, politi, PET og værten, Langeland Kommune.

- Vi har også undervejs været nede og kigge ved havnen, hvor Dannebrog ligger. Der skulle bl. a. tages højde for, hvor kongeskibets gangway går ned på kajen, og der skulle opmåles plads til, at fx en karet kunne komme ind, forklarer Kim Rasmussen.

Også havnefogedens ægtefælle, Anja Bønnelykke Rasmussen, Rudkøbing, har taget del i forberedelserne til det kongelige anløb. Det hjemlige sytøj har været fremme, så gemalens bukser til det nye havnefoged-antræk passer i længden.

Kilde: Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader