Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her kæmper de foran Sukkertoppen i Nacra 17. I første sejlads tog Nørregaard og Viborg en 8. plads, selvom de kom 3. sidst over startlinjen Foto: Troels Lykke

Nacra 17: Influenza-ramt Viborg - se GPS-tracking

- Der er ikke vind eller strømsystemer her. Det er turbulent med tidevand og bjerge i Rio, siger Allan Nørregaard før ræs i dag kl. 18 i 6 m/s. Laser og Finn også i aktion nu. Se TV2 med Nacra 17.

Af Troels Lykke, Rio |

Nacra 17-sejler Allan Nørregaard forklarer til minbaad.dk før han skal i kamp med gasten Anette Viborg. Og forholdene her i Rio, er som andre også siger, noget uforudsigelige.

Han har været mere i Brasilien de sidste tre år, end han har været i Danmark, hvor han bor i Svendborg og er blevet far det seneste års tid.

Omstilling af trim konstant

- Det hander om at omstille sig og trimme konstant om da forholdene forandrer sig konstant her i Rio. Det hele kører rundt, fordi der er en smal åbning ind til bugten, hvor tidevandet skal igennem, forklarer Allan Nørregaard, der er en ekstrem erfaren sejler.

Han vandt OL-bronze i 49er i 2012 med Peter Lang.

- Vi har fokuseret på fart og omstilling med bølger og vind. Det er det vi har gjort. Det er en stor pærevælling herovre. 

Om foiling siger han.

- Det er svært fordi der kun er foils på sværdene og ikke på roret, så når vi kommer op foiler, så løber vi frem og tilbage og styrer kræningen for at få kontrol med båden, så den ikke styrter når vi foiler. Men det er sindssygt svært at foile, man bliver stadig bedre og bedre til at foile.

Vi er allround

Om styrker siger han.

-Vores styrke er at vi er allround, og vi håber alt fra let til hård vind her i Rio. Vi håber på en god stabil serie, og hvis man kan det så kan man klare sig godt. Vi har faktisk tolv sejladser, ingen vil gå igennem uden dårlige resultater. Du vil ikke se nogen, der vinder kun med førstepladser her, siger Nørregaard, der ser de franske verdensmestre som favoritter.

Du kan se fin GPS-tracking her, enten i 2D eller 3D. Brug evt. Firefox browser, hvis du ikke kan få det til at virke efter download af gratis Java-program.

Se TV 2 indslag med den danske Nacra 17

Det er overskyet i Rio og der er lovet regn og 6 m/sek. fra sydvest. Her er 20 grader varmt. Her sejler danskerne en 8. plads hjem. Der er udsættelse nu kl. 19.45 i snart en time. Foto: Troels Lykke

Rolige Allan Nørregaard glæder sig til at komme i kamp i dag. Her møder vi ham i Meeting Point mandag aften. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader