Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danske Per Baagø var glad, da den tyske sejler, han er træner for, vandt VM-guld i Kaløvig, hvor Per Baagø selv kommer fra. Foto: Robert Deaves

Tysker pumpede Finnjolle U23-guld hjem i Kaløvig

Phillip Kasüske, der har danske Per Baagø som træner, vandt VM efter god fart på læns. 23-årige André Højen Christiansen fra Aarhus tog 10. plads.

Af Inger Stokkink |

Til og med den sidste sejlads var det et åbent spørgsmål, hvem der nu ville blive verdensmester Finnjolle U23 i Aarhus. Men til sidst vandt Phillip Kasüske (GER) i en smuk dansk sommerdag med lidt sol, og vind på 5-6 m/sek.

I den 12. sejlads var det Kasüske, der kom på første-, og forsvarende verdensmester 2015 Ondrej Teply (CZE), der kom på andenpladsen. Facundo Olezza (ARG) tog en skuffende 13. plads. Forskellen mellem Kasüske og Teply var nu hele et point, så den sidste sejlads ville blive afgjørende.

Gyser

Sidste sejladsen blev faktisk til en ren sejlergyser. Med Hector Simpson (GBR) og Max Kohlhoff (GER) helt foran, kampede Teply og Kasüske mod hinanden lidt mere bagud. Da Kasüske lå på femte- og  Teply på tolvtepladsen, sejlede Kasüske ved de sidste krydsben mod venstre, og Teply mod højre.

Det var den forkerte beslutning for Kasüske, fordi hermed gav han Teply lov til at komme helt tæt på ham. Da de kom rundt om topmærket, lå Kasüske på ottende- og Teply på niendepladsen.

Da sejlere fik lov til at pumpe på lænsbenet, viste Kasüske atter sine evner i denne disciplin. Han vandt tre pladser på det sidste lænsben.  Sin femteplads var nok til guldmedaljen og, ikke mindst, Jorg Bruder Silver Cup.

Sidste års verdensmester Ondrej Teply vandt sølv, mens Facundo Olezza, den eneste af de unge sejlere der skal deltage i OL i Rio de Janeiro, vandt bronze. Sidste års sølvmedajlevinderen Nenad Bugarin (CRO) kom på fjerde-, Arkadiy Kistanov (RUS) på femtepladsen.

Sank næsten

Stævnets Fighter Prize gik til Joe Stocker (GBR), der ihærdigt kampede under stævnet –  også da hans båd næsten sank så han hurtigt måtte komme på land.

Danskerne André Højen Christiansen endte på en tiende plads; Jacob Stachelhaus på 17. plads i feltet på 35 både.

Top-10 resultater efter 13 sejladser

1 GER 259 Phillip KASÜSKE 53

2 CZE 5 Ondrej TEPLY 56

3 ARG 48 Facundo OLEZZA 67

4 CRO 52 Nenad BUGARIN 72

5 RUS 6 Arkadiy KISTANOV 91

6 GBR 96 Hector SIMPSON 93

7 GER 25 Max KOHLHOFF 109

8 GBR 71 Henry WETHERELL 121

9 POL 16 Mikolaj LAHN 133

10 DEN 24 André HØJEN CHRISTIANSEN 138

content-loader
content-loader
content-loader