Gå til hoved-indhold
Jonas Döpping var to gange på talerstolen i Svendborg i lørdags. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Jonas Döpping var to gange på talerstolen i Svendborg i lørdags. Foto: Troels Lykke

Döpping kommenterer på Liga-underskud

Sejlsportsligaen agerer respektløst overfor det resterende Sejlerdanmark, efter budgetunderskud på 389.000 kr., mener Jonas Döpping, Optimisternes formand.

Af Troels Lykke |

Jonas Döpping, fra Egå Sejlklub, formand for Optimisternes forening, OCD, følger her op på dagens update fra Dansk Sejlunion:

Kære Minbaad

Tak for jeres opdatering omkring Dansk Sejlunions generalforsamling. For god ordens skyld tillader jeg mig at korrigere jeres opdatering med denne kommentar.

Det beskrives at der til regnskabet var en kommentar omkring Sejlsportsligaens Driftunderskud på 389.000 Kr. Dette er ikke korrekt, at jeg kommenterede på Sejlsportsligaens Drift underskud.

Sejlsportsligaen arbejder som jeg forstår det med et fra DS side budgetteret underskud.

Hvad jeg kommenterer på er, at ligaen herudover leverer en budgetoverskridelse på 389.000 Kr. dette endda året efter at man leverede en budgetoverskridelse på 300.000 kr.

Man kan også stille spørgsmålstegn ved om det er korrekt at afskrivning på de både som anvendes til Ligaen ikke burde fremgå af Ligaen regnskabet i stedet for DS regnskab.

Hvor meget trækkes på DS-administration?

Ligeledes bør det jo også fremgå af Ligaens regnskab hvor meget der trækkes på DS administration. (Ovenstående gælder selvfølgelig alt hvad DS foretager sig)

Det ligger i sagens natur at et nyt koncept som f.eks. sejlsportsligaen kræver investering selvfølgelig gør det det, ja det kan endda meget let tænkes at det vil kræve et vedvarende tilskud at opretholde konceptet.

Men alle andre grene af sejlsporten lider af for få ressourcer, jeg mener derfor fortsat sejlsportsligaen her agerer respektløst overfor det resterende sejler Danmark.

300.000 kroner for et liga-stævne

Jeg bemærkede at bestyrelsen herefter at hævdede at et sejlsportsligastævne kostede 300.000 Kr. (Jeg tillader mig at omsætte dette til 2 stævner første og anden division)

Lad mig sammenligne med det ungdoms Europamesterskab jeg forestod som stævneleder i 2014. Omkostninger var her 226.000 Kr.

Arrangementet strækkende over 10 dage med knap 300 deltager, en trapezbane, 8 mands international Jury , daglig bespisning af de knap 300 deltagere officials og jury, festmiddag for alle deltagere,  partytelt på 500 m2, souvenir til alle deltager, præmier etc. Altså et betydeligt tungere arrangement.

Hvis man ønsker at anfægte kvaliteten i vores arrangement så kan jeg sige at den internationale Laserklasse 3 gange efterfølgende har spurgt om vi vil tage et mesterskab.

Jeg bemærkede ligeledes at formanden ikke ønskede at besvare spørgsmålet omkring budgetoverskridelsen men i stedet holdt en tale om ligaens fortræffeligheder.

Bedrageri?

Efter Generalforsamlingen har jeg tilladt mig at kigge i DS bestyrelsesreferater.
I referat af 18. juni kan man læse følgende:

Aktiviteter holder sig inden for den aftalte budgetramme

Herefter finder jeg intet i de efterfølgende referater som indikerer at der skulle være et budgetskred på ca. 20%.

Det vil være uden belæg at kalde det bedrageri, men formandens udenomssnak samt den påstand at et/to ligastævne koster 300.000 kr. indikerer for mig at der som minimum tilbageholdes information. Ja, jeg kunne måske endda anbefale Minbaad at grave i dette.

Åbenhed og sandfærdighed vil gavne ikke bare sejlsportsligaen men dansk sejlsport og dansk sejlunion som helhed.

Sejlerhilsen

Jonas Döpping

content-loader
content-loader
content-loader