Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Gram-Hansen endelig på podiet - 2. plads i Sydney

SAP foilede med 35 knob til andenplads i Sydney, og slutter samlet på 4. plads i år i Extreme Sailing Series. Gram-Hansen er stærkt tilfreds i Sydney, forklarer han til minbaad.dk. Se kæntring.

 

Af Troels Lykke |

Mads Emil Stephensen gast på SAP Extreme Sailing Team, forklarer søndag til minbaad.dk om holdets andenplads. Se resultat

- I de to år jeg har sejlet på det her hold, har jeg aldrig oplevet at sejle så godt som vi gør i dag. Alt gik op i en højere enhed. I 8 sejladser går vi i mål syv gange i top to. Der er super fedt at slutte sæsonen af med en andenplads i Sydney.

Gasten forkarer videre:

- Der har været rigtig meget vind - især den første dag, hvor to hold kæntrede. Vi har stukket snuden ned et par gange i løbet af stævnet og en af gangene var vi ved at miste vores bowman (Conde, red.)

35 knob - man snowboarder bare med en kvm i vandet

Jes Gram-Hansen, 45-årige skipper, lyder træt men glad da vi taler med ham i dag.

- Dejlig afslutning på året. Vi har jo ikke været helt tilfredse med året, men vi sejler bedre og bedre. Og i dag havde i styr på starterne, rigtig taktik og god bådhåndtering. Og der har virkelig været smæk på vi foilede 35-36 knob en af dagene. Det er så vildt vi har måske kun en kvadratmeter i vandet, når vi foiler så stærkt. Det er en super aggressiv båd, det er på kanten af kontrol, man snowboarder bare derud af, siger Gram-Hansen.

Holdet, der bl.a. også tæller med-skipper Rasmus Køstner, vidste godt at det ville være svært at slå Alinghi, der vandt hele serien i år.

- De har med Oman-holdet haft et år mere i GC 32eren, og Redbull var bedre sejlende end vi havde regnet med. Vi går efter podiet næste år, siger danskeren, der nu bor i Schweiz, men snart flyver hjem til forældrene i Aarhus og holder jul og for at se kæresten.

Kontrakt udløber i 2017

Holdet har en millionkontrakt med SAP i 2017 også, men derefter skal en ny kontrakt forlænges.

- Vi tager hul på forhandlingerne næste år. Nu skal båden til Oman og skal gøres klar før vi sejler til februar. Holdet skal også sættes for 2017, siger Gram-Hansen, der ejer holdet med Rasmus Køstner.

Fra venstre ses: Jes Gram-Hansen, Rasmus Køstner og Mads Emil Stephensen. Plus to udenlandske gaster. Foto: Tristan Stedman/SAP

content-loader
content-loader
content-loader