Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen fra KDY er atter flyvende. Foto: Robert Deaves

Høghen finder sit gamle jeg

Finnjolle-sejler Jonas Høgh-Christensen er med stormskridt på vej mod det niveau, der i 2012 sikrede ham sølv ved OL i London. Ved VM er han på andenplads i Italien.

Af Troels Lykke |

Før det afsluttende Medal Race, fredag, ved Finnjolle-klassens VM i Italien ligger Høgh på en samlet andenplads – endda med luft til forfølgerne.

Torsdag blev der afviklet tre VM-sejladser, og her leverede danskeren feltets næstbedste serie med placeringer som 3, 8 og 4.

Det skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Det blev kun overgået af VM’s førende sejler, britiske Giles Scott (7, 1, 1), der også er regerende verdensmester.

”Ja, det går udmærket. Jeg sejler godt, og mit udstyr er ved at være dér, hvor vi gerne vil have det. Farten er der også. Det er kombinationen af fart og udstyr, der gør, at jeg ligger, hvor jeg gør,” sagde Høgh efter dagens sejladser.

Før Medal Race fører Scott suverænt med blot 17 nettopoint. På andenpladsen har Høgh 38 point, og så er der igen et spring ned til hollandske Pieter Jan Postma med 52 point på tredjepladsen.

I år er det ti år siden, Jonas Høgh-Christensen første gang vandt VM-guld i Finnjollen. Han blev også verdensmester på hjemmebane i 2009. Hans seneste VM-medalje var af bronze og blev vundet i 2012 kort før OL. 

content-loader
content-loader
content-loader