Gå til hoved-indhold
- Jeg glæder mig over, at en dansk by nu skal være vært for et af de store mesterskaber, siger Kronprinsen. Foto: World SailingKapsejlads
- Jeg glæder mig over, at en dansk by nu skal være vært for et af de store mesterskaber, siger Kronprinsen. Foto: World Sailing

Kronprinsen bliver protektor til 2018 VM i Aarhus

2018 Sailing World Championships får nu opbakning fra kongehuset, efter H.K.H. Kronprinsen har sagt ja til at blive protektor.

 

Af Troels Lykke |

Det er kun få uger siden, de olympiske sejlere kæmpede om OL-medaljerne i Rio. Næste gang, verdenseliten mødes, bliver i Aarhus, når Danmark i 2018 er vært for VM i de olympiske bådklasser.

- Som sejlsportsnation har Danmark igennem årtier markeret sig blandt verdenseliten, og i dansk idræt er det sejlerne, der har bidraget med flest olympiske medaljer. Ved OL i Rio blev der fulgt op på den traditionelle medaljehøst med bronzemedalje til både Anne-Marie Rindom i Laser Radial og til debutanterne Jena Mai Hansen og Katja Salskiv-Iversen i 49 FX, siger Kronprinsen og fortsætter.

- I Danmark ved vi, hvad der skal til for at tage medaljer ved store stævner, og jeg glæder mig over, at en dansk by nu skal være vært for et af de store mesterskaber. Der findes næppe nogen bedre kulisse for VM i sejlsport end Aarhus. Byen har god erfaring med afvikling af vigtige internationale stævner, og det glæder mig, at sejlere fra hele verden i 2018 kommer til at opleve de fantastiske sejlforhold i den charmerende internationale kulturby, siger H.K.H. Kronprinsen.

Borgmester: Vil præge byen

Som by glæder Aarhus sig over, at H.K.H. Kronprinsen har sagt ja til at være protektor. 

- VM i sejlsport er en kæmpe international begivenhed, som kommer til at præge hele byen og sætter fokus på Danmark som sejlsportsnation. Vi er derfor stolte og glade over, at Kronprinsen, der selv har sejlet på Aarhusbugten, hvor VM skal afholdes, har takket ja til at være protektor, siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus og formand for præsidiet bag VM.

VM i sejlsport arrangeres i et samarbejde mellem Aarhus Kommune, Sport Event Denmark, Dansk Sejlunion, Sailing Aarhus og støttes af Region Midtjylland.

Der skal sejles i alle 10 olympiske bådklasser. Det betyder, at hele Aarhus Ø kommer til at syde af aktivitet, når 1100 både, 1500 sejlere og dertil 1500 officials og trænere kommer til stævnet.

Dermed er VM i Aarhus arrangementsmæssigt meget større end de olympiske sejladser i Rio. Flere hundrede internationale pressefolk vil være med til at rette verdens fokus mod Danmark og Aarhus i løbet af stævnet.

VM i sejlsport for samtlige 10 olympiske bådklasser afholdes kun hvert fjerde år og rangerer sportsligt højere end OL, fordi der er fri tilmelding, og der derfor er flere topsejlere med end til OL. De foregående gange er det samlede VM blevet afholdt i Perth, Australien i 2011 og i Santander, Spanien i 2014.

Starten til VM i Aarhus skydes i gang den 29. juli 2018, og der sejles frem til den 13. august 2018.
content-loader
content-loader
content-loader