Gå til hoved-indhold
Vinderne med Schütt ved roret jubler lige efter, de har fået overbragt nyheden om, at det blev til en samlet sejr. Foto: Søren KlintKapsejlads
Vinderne med Schütt ved roret jubler lige efter, de har fået overbragt nyheden om, at det blev til en samlet sejr. Foto: Søren Klint

Maiken Schütt vinder Business-pokalen i Horsens

OL i Rio glippede for Maiken Schütt i 49er, men hun sejrede i lørdagens Business Cup med Lundhild Tegnestue.

Af Sara Sulkjær |

For 9. gang arrangerede On Board Horsens Sejlklub Business Cup, hvor det i år var 15 besætninger fra lokale og nationale virksomheder, der konkurrerede i Match Racing Denmarks Match 28 kapsejladsbåde.

- Vi havde i år samlet syv helt ens både, som de 15 besætninger dystede med hinanden i og kunne i de ni indledende sejladser møde hinanden flere gange. Det gav mange tætte og spændende situationer i den dejlige 6 m/s østenvind på fjorden, fortæller stævneleder Søren Klint i en pressemeddelelse. 

Schütt øverst på podiet 

Lundhild Tegnestue har haft Maiken Schütt ansat som freelance under hendes OL-kampagne og stillede dermed med en kapacitet ved rorpinden til deres deltagelse i årets Business Cup. Dette gav pote, og teamet kunne løfte hænderne i vejret som vindere af årets sejlads. 

- Vi er utroligt stolte og glade for, at vi kunne løbe med pokalen i år, hvilket på ingen måde var forventet, fortæller en glad Steen Lundhild og fortsætter:

- Da Maiken flytter til København i sommer, har vi jo et problem til næste år, når pokalen skal forsvares, men den tid den glæde. 

Erfarne og uerfarne på samme team 

Besætningerne var sammensat således, at der var to urutinerede gaster samt to erfarne sejlere på hvert team. Blandt de erfarne sejlere var flere verdensmestre, OL-guld- og –bronze vindere samt mange EM-, NM- og DM-mestre.

Det giver mulighed for, at en helt uerfaren sejler er med til at konkurrerer om podiepladserne, hvilket har gjort denne årlige begivenhed til et tilløbsstykke at deltage i.

Flere af klubbens bedste sejlere var med som erfarne sejlere, hvor Morten Fjerbæk fra Envidan tog sig af 2. pladsen med sit hold.

Rindoms far blev 3’er 

Stævnesponsoren Picca Automation havde hele tre besætninger med. De havde hentet OL aktuelle Anne-Marie Rindoms far med som skipper. Anne-Marie Rindom sejlede Medal Race i England, men i det hjemlige farvand viste faderen, hvor Anne-Marie har evnerne fra. Han sluttede på en samlet 3. plads.

- Denne form for event er en unik måde at lære sin gode kunde, medarbejder eller samarbejdspartner at kende på, og det forhold, man har efter otte timer på fjorden sammen, kan ikke fremdrives ved nok så mange møder eller konsulent coaching, slutter Søren Klint. 

Vinderne til Picca Automation Business Cup 2016 fra Lundhilds Tegnestue. Fra venstre: Maiken Schütt, Bjarne Fyhn Jansen, Mogens Sørensen og ejer Steen Lundhild. Foto: Søren Klint

Der blev lavet en ”sandwich” på Henrik Jensen fra Picca Automation i Medal Race. Berøringen gav heldigvis ingen fysisk skade, men skipperen var synligt utilfreds. Foto: Søren Klint

content-loader
content-loader
content-loader