Gå til hoved-indhold
Jonas Warrer tager til Kiel på søndag eller mandag for at sejle Kieleruge, derefter tager han til Rio igen med Christian Peter Lübeck. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jonas Warrer tager til Kiel på søndag eller mandag for at sejle Kieleruge, derefter tager han til Rio igen med Christian Peter Lübeck. Foto: Troels Lykke

Warrer: OL bliver med uforudsigelige forhold

I Rio er der meget springende vind med store trykforskelle, lokal strøm og fordelene på banen skifter hele tiden. OL bliver afgjort på fire dage, siger 49eren Jonas Warrer.

Af Troels Lykke |

37 år er rorsmand Jonas Warrer fra Aarhus. Den ældste sejler på OL-landsholdet. Nu skal han til sit andet OL.

Det første var i Qingdao i Kina i 2008. Her blev det til guld med Martin Kirketerp. Om to måneder tager han til Rio med Christian Peter Lübeck på 25 år.

Og medalje kan det godt blive til, fortæller han efter duoen lige har været i OL-byen Weymouth i weekenden og sejle en femteplads hjem i et World Cup-stævne.

»Farten er god i båden og starterne er blevet skarpere, kunne vi konstatere i England. Her fik vi sejlet i let vejr, noget vi også kan forvente i Rio, hvor forholdene dog er noget mere uforudsigelige. I Rio er der meget springende vind, store trykforskelle i vinden, lokal strøm og fordelene på banen skifter hele tiden. OL bliver afgjort på fire dage, og en af dagene skal vi sejle ude i Atlanterhavet, hvor der kan være mellem en og fem meter høje bølger. Det var faktisk det vi trænede sidst, da vi var der for 14 dage siden,« siger Jonas Warrer, der 4. juli tager fjorten dage til Rio og træner igen.

Kiel mandag - derefter Rio

Forinden tager han til stort stævne i Kiel på mandag. Han mener selv at duoen er med i puljen, hvor der kan vindes medaljer. De regerende verdensmestre fra New Zealand, Peter Burling og Blair Tuke, regner de fleste vil vinde OL-guld.

»Derefter er vi en pulje med både fra Tyskland, Østrig, England, Australien og Polen, hvor alle kan tage en medalje og i den pulje mener jeg også vi befinder os,« siger Jonas Warrer til Aarhus Stiftstidende og minbaad.dk.

Han er endnu ikke er blevet syg af at sejle i det beskidte vand ud for Rio. Noget mange andre har oplevet og fået maveonde af.

»Problemet er når det har regnet i Rio, så skylles der bogstavligt talt skidt og møg ud i bugten, hvor vi sejler, men måske er vi blevet resistent overfor det, for vi er endnu ikke blevet syge, selvom vi konstant får vand i ansigtet under sejlads,« siger Jonas Warrer, der starter OL den 12. august. TV 2 vil sende hver dag fra sejladserne med Mikkel Beha og sønnen Emil som tovholder. Starten går lokal tid klokken 13, hvilket svarer til klokken 18 dansk tid.
content-loader
content-loader
content-loader