Gå til hoved-indhold
37 træ- og glasfiberbåde sejlede med i det fynske. Foto: Jay Brun JensenKapsejlads
37 træ- og glasfiberbåde sejlede med i det fynske. Foto: Jay Brun Jensen

Bådene sejler igen Classic Regatta – denne gang også med glasfiber

Efter et år med færre deltagere er Svendborg Classic Regatta igen i god udvikling. 37 både deltog i weekenden, hvor også glasfiberbåde var inviteret.

Af Sara Sulkjær |

Solen udeblev, men der var god vind til alle seks sejladser til dette års Svendborg Classic Regatta i weekenden. Her var to af dysterne distancesejladser gennem Svendborgsund. 


Opbakning til ny sejlads 

Regattaens Sophus Weber Race blev afviklet på trekantbane på Lunkebugten mellem Thurø, Tåsinge og Langeland. En kapsejlads, som er for træbåde konstrueret i 1970 eller tidligere – og for de samme bådtyper bygget i glasfiber. 


Bent Aarre Cup, som var regattaens nyhed i år, blev afviklet på samme trekantbane. Den nye sejlads er for glasfiberbyggede, klassiske lystbåde, som er konstrueret i 1970 eller tidligere. 


- Sejlerne har taget godt imod den nye kapsejlads. Sejladsen er opkaldt efter sejlsportsmanden Bent Aarre, der var initiativtager til Danmarks Museum for Lystsejlads og som har skrevet et hav af bøger om kapsejlads og lystsejlads, fortæller stævneleder Martin Stockholm fra lystsejladsmuseet i en pressemeddelelse. 

Vinder for 9. gang i træk

Overalt-vinder i Sophus Weber Race blev Nordisk Folkebåd Sofie med Per Røssel, Svendborg ved roret. Hurtigste træbåd blev for niende gang i træk folkebåden Potemkin, som sejles af Jesper Worm Larsen, også Svendborg. Han  modtager dermed Sophus Weber Pokalen, som gives til hurtigste træbåd. 


Første vinder af Bent Aarre Cup blev Safir-sejlbåden Fru Ullerlund med Bent Ullerlund, Skårup ved Svendborg, som skipper. 


Samtidig udpeger de deltagende både hvert år regattaens flotteste båd. I år tilfaldt udmærkelsen Johan Ankers one- off-konstruktion, Gugger, fra Tyskland. Flensborg-skipperen Inke Paulsen, der ejer Gugger, modtog for anden gang udmærkelsen. 

EM i matchrace på RegattaTouren 

De sejlbåde og motorbåde, der ikke deltog i kapsejladserne på Lunkebugten, dyrkede samvær under RegattaTouren. Den gik i år til Skarø med besøg og smagsprøver hos øens kendte isvirksomhed. 

Deltagerne fik også lejlighed til at se det nye lystsejladsmuseum i Svendborg, og så var der tursejlads til Christiansminde, hvor EM i matchrace - arrangeret af Svendborg Sunds Sejlklub og KDY - kunne følges fra vandsiden. 

I alt 37 klassiske lystfartøjer deltog i Svendborg Classic Regatta, der hvert år afholdes anden weekend i august. 

Foto: Jay Brun Jensen

content-loader
content-loader
content-loader