Gå til hoved-indhold
Helt i front på en delt førsteplads ligger Frederikshavn Sejlklub og Hellerup Sejlklub. Foto: Flemming Ø. PedersenKapsejlads
Helt i front på en delt førsteplads ligger Frederikshavn Sejlklub og Hellerup Sejlklub. Foto: Flemming Ø. Pedersen

Frederikshavn og Hellerup favoritter til ligatitel

Jylland-København-fight. Alt er lagt an til DM-duel mellem Frederikshavn og Hellerup, når sæsonens sidste ligastævne fredag indledes i Skovshoved. Livestreaming søndag, når afgørelse falder i FINAL 6.

Af Troels Lykke |

Tre højspændte dage med intense sejladser er i vente, når årets sidste og afgørende stævne i Sejlsportsligaens 1. division skydes i gang fredag kl. 13.00 ud for det nye anlæg i Skovshoved Havn.

Det skriver sejlsportsligaen.dk til bådpressen.

Ligastillingen før stævnet opridser ganske klart, hvad der er i vente. Helt i front på en delt førsteplads ligger Frederikshavn Sejlklub og Hellerup Sejlklub. Begge med 50 point - og med et solidt hul på otte point ned til Kerteminde Sejlklub på tredjepladsen.

Jylland - København duel

Alt er derfor lagt an til en direkte Frederikshavn mod Hellerup-duel om titlen som dansk mester for sejlklubber 2016. Eller en Jylland mod København-duel, om man vil. 

Frederikshavn Sejlklub kommer til Skovshoved med det faste team bestående af Kris Houman (skipper), Rasmus Melsen, Søren Steen og Rasmus Damsgaard.

Nordjyderne, der er kendt fra Megles 24-klassen, vandt det seneste stævne i Thisted og har yderligere en anden- og en fjerdeplads fra sæsonens to første stævner. Frederikshavnerne kan med en sejr blive de første, der fører ligatrofæet til Jylland - og væk fra øresundskysten.

Hellerup Sejlklub stiller op i Skovshoved med Trine Abrahamsen (skipper), Kristian Kvid Sørensen, Ida Hartvig og Nicolas Brandt Hansen.

Også et særdeles erfarent ligateam, og hvor Trine Abrahamsens store matchrace-erfaring måske kan spille en rolle i de direkte dueller mod Frederikshavn.

Hellerup kan vinde for anden gang

Hellerup Sejlklub vandt årets første ligastævne, fulgt op af tredjepladser ved de to næste. Hvis Hellerup vinder trofæet, vil det være anden gang i løbet af ligaens foreløbigt tre sæsoner.

Ligaafgørelsen kan følges hele weekenden på livetracking via sejlsportsligaen.dk.

Søndag livestreames FINAL 6 fra kl. 14.00.    
content-loader
content-loader
content-loader