Gå til hoved-indhold
Rindom holdte en fest på skamlen, med Sukkertoppen og familie i baggrunden. Foto: World SailingKapsejlads
Rindom holdt en fest på skamlen, med Sukkertoppen og familie i baggrunden. Foto: World Sailing

Godmorgen Rio (2): What a day, Rindom

Forløsningen kom da Laser Radial-sejleren tog bronze efter hendes usikre medal race. Rindom fik tårer i øjnene, da hendes træner blev rost. I meeting point fik vi en chat med Kronprinsen.

Af Troels Lykke, Rio |

Rindom. Du tog hele sejlerdanmark med storm.

Selv den hårdkogte journalist Troels Christensen på EkstraBladet, der troligt følger Caroline Wozniacki overgav sig og satte gode overskrifter ind, mens han sad overfor mig i pressecenteret i Rio ved Marina da Gloria. 

- Vi ses torsdag til 49erFX-finalen, sagde han i aftes i det danske Meeting Point.

På vandet havde det været noget nervøst undervejs, før bronzen var i hus for den 25-årige aarhusianer, der elles lå til sølv før medal race.

Hollænder stækkede mig

Foran en talstærk presse sagde blonde Rindom, mens hun havde Dannebrog om skuldrene.

- Det stækkede mig at hollænderen sejlede på mig, jeg kunne ikke sejle frit og jeg vidste også at belgieren kunne slå mig og så ville jeg blive nummer fire og det var det værste der kunne ske til et OL. Og på læns på vej mod mål får jeg en straf for at pumpe med sejlet, det var svært at holde sin ro i krop, og jeg må svinge 360 grader og så ryger jeg ned på en ottendeplads og så skulle jeg bare hurtigt i mål, for at mindske forspring til belgieren (der lå på 4. pladsen før medal race, red.), da jeg vidste at sølvmedaljen var gået, forklarer den idrætsstuderende, der storsmiler og nærmest ikke kan stå roligt, da hun forklarer, mens belgieren, på en 4. plads, længere henne står med tårer i øjnene og bliver krammet af hendes træner.

Venner med sølvvinder

Før Rindom var i land var efter sejladsen hoppet i det forurenet vand, mens hun holdt sølvvinderen Annalisa Murphy i hånden.

- Vi er rigtige gode venner og jeg ønskede også i mit hjerte at hun ville få en medalje, i London blev hun nummer fire efter at have ført, og vi har været i træningsgruppe sammen de senete år med vores polske træner, siger verdensmesteren fra 2015. Og Rindom fortsætter.

- Jeg er sulten på mere til OL, nu vil jeg gå efter OL om fire år i Tokyo, siger sejleren, der vil fejre sejren i aften med den lokale, populære drik, caipairinha.

- Alkohol har jeg ikke fået meget af de seneste fire år, al min tid er næsten gået med sejlads og træning, siger sejleren, de nu tager 14 dages ferie i Sydamerika, fik Her & Nu lokket ud af den kendte sejler.

Spørg hende nu, Troels

Herefter var der pressemøde i mediecenteret, jeg var den eneste der stillede et spørgsmål til danskeren, kom nu Troels, skal du ikke spørge Rindom om noget, spurgte en britisk journalist, der også synes det var akavet hvis ingen spurgte danskeren om noget.

Da den mandlige RS:X surfer vandt var der ingen der spurgte ham om noget.

- Come on, guys, look up from your computers, sagde han.

Derefter gjaldt det modtagelse i danskernes Meeting Point, ti minutters gang fra havnen. Her ventede forældre, Team Danmark, Dansk Sejlunion, den danske presse, sejlere og Kronprinsen med sin skarpe rådgiver.

Bevæget Rindom

Her fik Rindom tåre i øjnene, da formand for Dansk Sejlunion, Hans Natorp, roste hendes polske træner. Det virkede ret sympatisk.

Derefter blev Rindom interviewet af Mikkel Beha og sønnen Emil. De har fået ros af mange sejlere for deres viden. De to sejlere ved en del mere end fx DRs kendis, Mads Steffensen, der gør sig bedst i radioprogrammet Mads og Monopolet.

TV2 har også ekspertkommentator med den tidligere 49er-sejler Jonathan Bay, der ifølge en læser, skulle have været særlig begejstret for hans klubkammereat Jonas Høgh-Christensen fra KDY. En dreven sejler, der faldt helt igennem resultatmæssigt i Rio.

- Hvor er den professionelle distance, hvor der også er plads til kritik fra eksperten, skrev læseren til minbaad.dk. 

TV 2 Charlie har peaket med 270.000 seere en aften, hvilket er ret godt for en kanal, som ikke alle har købt sig adgang til. Men de sendte også på TV 2, da Rindom fik bronze. 

Kronprinsen så også gerne dækning fra andre baner

Kronprinsen var der også. Smilende, venlig og glad og gav hånd. Han var den første jeg interviewede til minbaad.dk om Farr 40-sejlads i Miami, da sitet startede i 2008. 

Jeg spurgte IOC-medlemmet om hvorfor der ikke blev sendt live fra andre baner enden, der ligger lige foran Sukkertoppen og tilskuerpladserne.

- Det så jeg også gerne, men jeg har forhørt mig om at det rent teknisk ikke har kunne lade sig gøre at sende fra banerne længere ude, lød det fra en afslappet Kronprins, der kastede glans over Rindoms fest.

What a day, Rindom.

Stor jubel og et kæmpe øjeblik for Dansk Sejlsport. Minbaad.dk var der også, med Jesper Bank ved siden af. Han undrede sig over hvorfor man talte så meget om dem der delte medajler ud og ikke om dem der fik medaljerne. Foto: World Sailing

Rindom til pressemøde, med guldvinder til højre for hende. Det blev ikke pinligt efter at minbaad.dk spurgte danskeren om hendes forhold til veninden Annalise Murphy, der slog Rindom. Foto: Troels Lykke

Rindom kysser kæresten Kasper, der ikke sejler. Foto: Troels Lykke

Mikkel Beha og sønnen Mikkel, der sender fra det danske Meeting Point, får ros fra seerne. - Vi er godt trætte om aftenen, siger Beha her. Foto: Troels Lykke

Troels Lykke fra minbaad.dk står her med Katja fra 49erFX til medaljeceremoni.

Hans Natorp taler til Rindom i Meeting Point, mens Rindoms far, Ole Rindom, der er X-102 og Laser-sejler, står til højre. Foto. Troels Lykke

Kronprinsen, der selv sejler, fik god snak med Rindom. Privatfoto/FB

content-loader
content-loader
content-loader