Gå til hoved-indhold
Havne
Finn 'Beton' Jensen mener at problemet med utilpassede unge er til at løse med dialog. Foto: Troels Lykke

Aarhus Sejlklub føler sig chikaneret af unge

Man kan ikke længere lade ting ligge frit fremme, så forsvinder de, lyder det fra Toben Houborg, klubbens næstformand. Træner Finn 'Beton' Jensen tror på dialog og oplysning.

Af Troels Lykke |

Gentagne indbrud i de samme lystbåde, dyrt sejlertøj, der forsvinder fra omklædningsrummet, tomme benzindunke, der burde være fulde – ja, en hel gummibåd til 150.000 kroner, er forsvundet som dug for forårssolen fra Aarhus Lystbådehavn i løbet af de seneste par måneder.

Det skriver Aarhus Stiftstidende 

Lystbådehavnen er et åbent rekreativt område – ikke kun for sejlerne, men for alle byens borgere. Desværre er det ikke dem alle, der kan kende forskel på dit og mit.

- Vi har en kultur som idrætsforening, hvor vi er vant til at kunne lade tingene ligge frit fremme. Vi kan ikke længere have vandslanger liggende på kajen og sejlertøj hænge til tørre udendørs. Måske tror folk, det er glemte sager, men det er det altså ikke, siger Torben Houborg, næstformand i Aarhus Sejlklub til avisen. 

Sejlklubben imødeser kommende udgifter til langt flere aflåselige rum til grej, og til en ny indbrudssikret container til benzin.

30 knob i havnen

Forleden da minbaad.dk var på Aarhus Lystbådehavn kom en vandscooter ræsende for fuld drøn med 30 knob, hvor man må sejle tre knob, selvom der var Opti-træning. Vi fik af vide af en sejler, at føreren af vandscooteren var stukket af fra politiet.

I dag tog vi atter på havnen, hvor vi mødte elitetræner Finn 'Beton' Jensen, der maner til besindighed.

- Vi kan ikke regne med at have en havn midt i byen uden at andre også vi være her. Vi skal ikke hegne sejlklubben og jollerne inde. Vi må tale med dem, der ikke helt ved hvordan de opfører sig her på havnen, måske give dem en brochure og forklare dem, hvordan det hænger sammen. Og det er ikke alle de unge, der laver ballade, man skal skelne, forklarer Finn 'Beton' Jensen, der i øvrigt mener at vandscooterne skal have en bane de kan sejle på i Aarhusbugten.

Anonym havnemester - uden kasket

Havnemesteren Ejvind Nielsen anklages i Aarhus Stiftstidende af Per Risvang, tidligere formand i Aarhus Sejlklub, for at være fraværende. Og når han er der, er det uden en uniform eller kasket på.

Havnemesteren Ejvind Nielsen skal have en uniform og kasket på, som ses på fx Skovshoved Havn. Det mener elitetræneren også, som var i gang med at træne Laser, Europa, 49er og 29er-sejlere foran Aarhus Sejlklub.

- Det indgyder en naturlig respekt med en kasket, siger Finn 'Beton' Jensen. Og der er behov for at sætte sig i respekt.

OL-sejler mistede våddragt - tog den igen

En OL-sejler fik blandt andet stjålet sin våddragt, men fik den igen da han bad om det.

Bildæk er også blevet afbrændt og man kan godt føle sig utryg, har flere fortalt os på havnen her i Aarhus. Der er blandt andet blevet set våben på stedet.

Der er forsvundet ting fra Aarhus Sejlklubs jollehus. Det plejer ikke at ske. Her ses unge elitesejlere i dag til hård morgentræning under ledelse af Finn 'Beton' Jensen. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader